Tom Clobus: “Afbouwen op niveau bij Ajax zaterdag 3”

Tom Clobus gaat OSV aan het einde van dit seizoen verlaten. De 35-jarige aanvaller heeft besloten om de zaterdag tweedeklasser te verruilen voor het derde elftal van Ajax zaterdag.

”Het is mooi zo,” aldus Clobus. ”Ik heb de belofte om bij OSV te spelen ingelost. Ik ga bij Ajax spelen in een vriendenteam met onder andere Robbert Stuut, Dion Glumac en Lenny Netteb. Dat zijn jongens waar ik vroeger mee gespeeld heb. Ze spelen in de reserve eerste klasse dus het niveau is nog prima. Maar het wordt allemaal wel iets minder serieus. Lekker één keer in de week trainen op donderdag en daarna doorzakken,” grapt de Amsterdammer. ”Ik heb wel met Jorg Smeets (hoofdtrainer Ajax red.) afgesproken dat ik af en toe met de selectie mee mag trainen om mijn conditie op peil te houden. Dus misschien zien jullie me nog terug in het eerste, haha.”

ClobusHBOK

Clobus kende een lange carrière waarin hij verschillende clubkleuren verdedigde. Hij debuteerde als zeventienjarig broekie in het eerste elftal bij NAS (nu Zwanenburg). In de jaren daarna kwam hij uit voor Lisse, Hilversum, AFC, De Dijk, JOS/Watergraafsmeer, HBOK en sinds dit seizoen OSV. ”Ik hoop mijn hele leven nog te blijven voetballen zolang ik dat lichamelijk nog aankan,” zegt de linkspoot die ook nog op zeer hoog niveau in de zaal actief is bij Vedette/De Remise in Landsmeer. ”In de zaal ga ik zeker nog wel even door. We spelen sinds dit seizoen in de Topklasse maar het ziet ernaar uit dat we meteen weer gaan degraderen. We staan zeven punten achter op de concurrentie.”

ClobusHilversum

Met OSV staat Clobus momenteel op de achtste plaats in de zaterdag tweede klasse A. De promovendus draaide aan het begin van het seizoen bovenin mee maar presteert sindsdien wat wisselvalliger. ”Over mijn eigen prestaties ben ik niet tevreden. Ik krijg genoeg kansen maar scoor gewoon te weinig. Als team doen we het wel goed. Ik vind OSV ook een hele mooie en gezellige club. Maar na dit seizoen is het tijd om af te gaan bouwen.”

Verslag: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!