Tommy Janssen (Blauw-Wit Beursbengels): “Derde klasse is een schande voor de club”

Door een 3-1 overwinning, de achtste op rij, klom Blauw-Wit Beursbengels dit weekend over Kagia heen naar de tweede plaats in de zaterdag derde klasse B. In de jacht op promotie naar de tweede klasse hebben de Amsterdammers nog een achterstand van zeven punten op koploper VVC, maar de uitstekende reeks onder interim-trainers Ronald van de Meent en Jean-Paul van Zoghel biedt voor middenvelder Tommy Janssen genoeg vertrouwen om de druk behoorlijk op te voeren.

Als gelegenheidsaanvoerder – bij afwezigheid van Giovanny Zebeda – stond Janssen aan de basis van de 3-1 van Hansie Weehuizen. “Dit hadden we al veel eerder moeten doen”, doelt de middenvelder op de uitstekende zegereeks van Blauw-Wit Beursbengels. “Aan het begin van het seizoen hebben we teveel punten laten liggen, met name door blessures. Vier nederlagen in de eerste zes wedstrijden was niet goed. We doen ons uiterste best om te kunnen blijven strijden voor het kampioenschap.”

Na de stroeve start vertrok trainer Dave Samson en namen Ronald van de Meent en Jean-Paul van Zoghel het stokje over tot het eind van het seizoen. Onder hun leiding verspeelden de Amsterdammers geen punt. “De trainerswissel heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben iets meer voor de vastigheid achterin gekozen omdat we teveel goals tegen kregen en dan moeten we het uiteindelijk hebben van onze aanvallende kwaliteiten. Nu spelen we meer op de counter. Dat is aardig goed gegaan de laatste weken.”

Foto Hans van Beek | Tommy Janssen in de oefenwedstrijd tegen Amstelveen tijdens de winterstop (2-5 nederlaag)

In de zomer vond er een behoorlijke verversing van de selectie plaats, nadat Blauw-Wit Beursbengels er vorig seizoen niet in slaagde om de nacompetitie te bereiken. Het doel: terugkeren in de tweede klasse, waaruit het in 2015 degradeerde. “Eigenlijk is het een schande voor de club. Met de jongens die wij hebben zouden we nooit naar de derde klasse mogen degraderen of daar niet uit kunnen komen. We willen zo snel mogelijk terug.”

De druk op koploper VVC wordt behoorlijk opgevoerd. Op 25 maart ontmoeten beide ploegen elkaar weer op Sportpark Sloten. “Ik blijf erbij dat wij alles in eigen hand hebben. VVC heeft een sterke ploeg en het zal een lastige wedstrijd worden, maar zij zullen echt nog wel ergens punten laten liggen. Hopelijk tegen ons, zodat wij dichterbij kunnen komen. Het kampioenschap hebben we nog niet uit ons hoofd gezet.”

Foto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)