Zeeburgia

Top 200 Amateurclubs: Zeeburgia groeit in alle facetten

De ranglijst met de top 200 Amateurclubs kende in 2021 maar liefst 20 verenigingen uit de regio Groot-Amsterdam. Stuk voor stuk lieten zij zien op de goede weg te zijn. Wij spreken de komende weken met de twintig gelukkige clubs over het succes. Waar zijn zij tevreden over? En op welke vlakken valt nog winst te boeken?

Zeeburgia bezit al jaren een hoogwaardige jeugdopleiding waarin de club een hoog niveau van zijn jeugdspelers vraagt. Dat de vereniging op plaats 43 is terug te vinden in de ranglijst, heeft daarom meer te maken met het huidige niveau van de Zaterdag 1. Het team van hoofdtrainer van Ray Semmoh is voorlopig terug te vinden in de vierde klasse. De jeugdopleiding van Zeeburgia staat echter als een huis. “Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we mogen tevreden zijn met hoe het nu gaat”, vertelt hoofdjeugdopleiding Mike Kolf. “De club groeit in alle facetten. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld 900 aanmeldingen, terwijl we alleen vrijgekomen plaatsen opvullen door jeugdspelers die vertrekken. Dat zegt wat over onze kwaliteit van de opleiding.”

Ook in coronatijd is de jeugd van Zeeburgia volop in beweging. Waar de jeugdteams normaliter in jeugdcompetities zijn terug te vinden, kunnen de trainers dit seizoen op specifieke onderdelen trainen. “We trainen op thema’s, zodat we met de jeugdspelers specifieke onderdelen van het voetbal kunnen behandelen. In onderlinge wedstrijden moeten de spelers zich bijvoorbeeld richten op hoog druk zetten of het balbezit houden. Door die specifieke opdracht zien we onze spelers sneller dan normaal ontwikkelen. Hoewel het natuurlijk veel leuker is om competitiewedstrijden te spelen, hebben we in deze tijd van een nood een deugd kunnen maken.”

Desondanks denkt Kolf dat de vereniging op een aantal onderdelen stappen voorwaarts kan zetten. “Bijvoorbeeld op het gebied van videoanalyse. Dat kan onze jeugdspelers weer helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast hopen we in de toekomst met onze lagere jeugdteams hoger te spelen, waardoor het niveau van onze hele jeugdopleiding omhoog gaat. Dan moet het ons in de toekomst lukken om nog betere spelers naar het eerste team te laten doorstromen.” Tot slot heeft Kolf nog een goed woord over voor het meidenvoetbal bij Zeeburgia. “Het is prachtig dat we die afdeling binnen onze club hebben. De komende jaren moet ook deze opleiding stappen zetten, zowel op het gebied van trainers als speelsters. Maar ik heb de overtuiging dat dit ons gaat lukken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Top 200 Amateurclubs: Purmersteijn garandeert hoge trainingskwaliteit aan jeugdleden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)