Home / Algemeen / Topper tussen De Vecht en Waterwijk gestaakt

Topper tussen De Vecht en Waterwijk gestaakt

De topper in de zaterdag derde klasse C tussen koploper De Vecht en nummer drie Waterwijk is vroegtijdig beëindigd. Bij een 0-0 stand moest scheidsrechter Tissink door een hamstringblessure noodgedwongen de strijd staken, terwijl er nog achttien minuten te spelen waren.

De topper was vanaf het begin een beladen duel. Beide teams streden voor elke meter en de thuisclub hanteerde veelal de lange bal. Met veel diepte in hun spel probeerde De Vecht de spitsen Lodewijk van Well en Bas Seldenrijk te bereiken, maar Waterwijk was daar aardig op ingesteld. Wel kwam de thuisploeg in de vijfde minuut scherp voor de goal, maar het leverde geen treffer op. Ook Waterwijk kreeg behoorlijk wat mogelijkheden, al waren de acties van zowel Abdoul Ghoudou als Junior Chan A Hung te onzuiver om De Vecht-doelman Sander Klarenbeek te verrassen.

De Vecht - Waterwijk

Beide partijen schroomde deze middag niet om de tegenstander fors aan te pakken, maar alles bleef gelukkig binnen de perken. Halverwege de eerste helft had Waterwijk de leiding kunnen nemen toen Ghoudou uit een hoekschop met een omhaal geen geluk had. Vlak voor de rust kwamen de Almeerders goed weg toen een schot van Emiel Hagen onbereikbaar voor Waterwijk-doelman Ricardo Riebel net voorlangs ging. Even later was Riebel attent toen een vrije schop van De Vecht door hem onschadelijk werd gemaakt.

De Vecht - Waterwijk

In het tweede bedrijf twee ploegen die alles in het werk stelde om tot scoren te komen. Waterwijk-aanvoerder Dennis van Veen: “We hebben in de rust besproken dat het middenveld nog korter moest dekken en een middenvelder erbij gezet om het de tegenstander nog lastiger te maken.” Dat was ook duidelijk te zien, want Waterwijk kwam nu meer in balbezit wat ook meer kansen voor het vijandelijke doel opleverde. De goals bleven echter uit. De thuisclub kwam later in dit duel bij vlagen wel weer beter in de wedstrijd, maar kon vooralsnog niet tot scoren komen. Dat had niet veel later wel moeten gebeuren toen uit een scrimmage voor het doel van Waterwijk Ricardo Riebel de bal niet goed kon verwerken. Zijn teamgenoot kon dat wel, waardoor de gasten door het oog van de naald kropen.

Scheidsrechter Tissink

Naarmate de wedstrijd vorderde bleven er kansen over en weer. Het was De Vecht die in de zeventigste minuut de score leek te openen, maar het doelpunt van Lodewijk van Well werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kwam de wedstrijd vroegtijdig ten einde. Scheidsrechter Tissink verstapte zich en kon niet meer. Achttien minuten voor tijd staakte hij het duel bij een stand van 0-0 vanwege een hamstringblessure. De wedstrijd zal waarschijnlijk half december worden ingehaald, maar met een gelijke stand schieten beide partijen weinig op.

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassepagina van zaterdag 3C.

Verslag & foto’s Herman de Wit