Home / Algemeen / Twee mooie regioderby’s in achtste finales districtsbeker

Twee mooie regioderby’s in achtste finales districtsbeker

De loting van de achtste finales van de KNVB West 1 districtsbeker heeft maandagavond in Hilversum twee mooie regioderby’s opgeleverd. In de kantine van Altius werden Swift en HBOK gekoppeld voor een bekerwedstrijd zaterdag 25 februari, terwijl een dag later Purmersteijn en FC Abcoude tegenover elkaar zullen staan.

Zeven clubs uit onze regio behoren tot de laatste zestien. De drie overige clubs (Zeeburgia, WV-HEDW en Ajax) staat een uitwedstrijd te wachten. Eerstgenoemde trof de enig overgebleven derdeklasser, Altius. Aanvoerder Arno Calis verrichtte de loting. “We hadden graag tegen Ajax gespeeld, maar zijn blij met een thuiswedstrijd. We zitten in de competitie (zaterdag 3C) met de zaterdag 1 van Zeeburgia, dus we kennen de club. Al zal dit wel wat zwaarder worden.”

Tweedeklasser WV-HEDW, dat vorig seizoen nog de laatste vier bereikte, mag op bezoek bij zondag eersteklasser EDO. “Wij wilden graag een thuiswedstrijd tegen een zaterdagclub. Nu krijgen we alles wat we niet wilden”, zei voorzitter Ronald Nijsen. Voor verdediger Dennis Darnley wordt het een weerzien met zijn oude club.

Zaterdag Hoofdklasser Ajax gaat naar een oude bekende: Eemdijk. Vorig seizoen zaten beide ploegen nog bij elkaar in de competitie. In Bunschoten-Spakenburg won de ploeg van Jorg Smeets met 0-1 door een doelpunt van Joost Heij.

DATUM THUIS UIT UITSLAG
25/02 Swift HBOK
25/02 Altius Zeeburgia
25/02 EDO WV-HEDW
28/02 FC Breukelen Volendam
25/02 De Zouaven FC De Bilt
25/02 Eemdijk Ajax
26/02 Purmersteijn FC Abcoude 
5/3 Kolping Boys ADO’20