Home / Algemeen / Tweede keus AFC verslaat Ajax

Tweede keus AFC verslaat Ajax

De B-keus van AFC heeft zich na het nemen van strafschoppen ten kosten van Ajax weten te plaatsen voor de tweede knock-out ronde van de districtsbeker. Na de reguliere negentig minuten was het 2-2. Ajax stond bij rust nog met 0-2 voor.

AFC, gecoacht door Joey van Leijenhorst omdat Cor ten Bosch met het eerste elftal aan het trainen was, vocht zich knap terug nadat het bij rust tegen een onoverbrugbaar lijkende achterstand aan keek.

Cor ten Bosch traint terwijl ‘het tweede’ speelt

Joe Lamptey opende na iets meer dan twintig minuten de score en Kevin de Visser zorgde op aangeven van Dennis Kaars voor de 0-2. AFC dat aantrad met de reserves van afgelopen zondag en een groot deel uit het tweede elftal leek niet opgewassen tegen de hoofdklasser. Niet dat Ajax met het complete eerste elftal speelde maar trainer Bart Logchies stelde wel Dennis Kaars, Wouter van der Molen, Hassan Aanzi, Rience Schuurman, Patrick van Dijk en Kevin de Visser op.

Dat de gelouterde amateurs zich in de tweede helft lieten verrassen door het jonge AFC was vooral te wijten aan de gemakzucht bij Ajax. Vooral de goed ingevallen Michael Antwi zorgde voor het nodige gevaar aan AFC kant. Het was uiteindelijk Allon Worms die in twee instanties voor de aansluitingstreffer zorgde nadat Danny Been in eerste instantie Worms van een treffer had afgehouden.

Ajax voorzitter Hennie Henrichs (l) en AFC voorzitter Machiel van der Woude

Nog steeds was er niets aan de hand voor Ajax maar het enthousiasme van AFC gaf uiteindelijk de doorslag. Eerste verzuimde Antwi de 2-2 te maken maar uiteindelijk was het Peter Post die met een harde kopbal de stand in evenwicht bracht. Dat gebeurde acht minuten voor tijd. In de resterende minuten gebeurde er niet veel meer en moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen.

Het was uiteindelijk AFC doelman Beau Molenaar die de held van de avond werd door twee strafschoppen te keren. Eerst keerde hij de inzet van Kevin de Visser om daarna ook Michiel Foppen van score af te houden. Omdat Peter Post namens AFC had gemist lag de druk op de schouders van Allon Worms. De 21-jarige middenvelder werd uiteindelijk het middelpunt van de feestvreugde nadat hij zijn strafschop binnen zag vliegen.

Matchwinnaar Beau Molenaar

Donderdag is de loting voor de 2e knock-out ronde. Ajax is daarin nog wel vertegenwoordigd omdat het tweede elftal van de club Aalsmeer met 4-3 versloeg.

Foto slideshow: Rob van Vliet