Uitblinker Mike de Blieck leidt FC Almere voorbij Zeeburgia

FC Almere heeft zich ten koste van Zeeburgia geplaatst voor de knock-outfase van de distictsbeker. De zaterdag tweedeklasser was in de tweede helft veel gretiger dan de Amsterdammers: 2-4. Met twee treffers en twee assists was Mike de Blieck bij alle Almeerse treffers betrokken.

In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Almere-doelman Gijs Roelofsen moest na vijf minuten al redding brengen op een inzet van Aaron Bruijn. Na ongeveer een kwartier spelen werd het door een hard en laag schot van Sohaib Echahbouni alsnog 1-0. Lang kon de zondag eersteklasser niet van deze voorsprong genieten: vijf minuten later hadden de Almeerders de stand weer gelijk getrokken. Koen Blommestijn, vorige week tegen Monnickendam (10-1) supersub met vijf treffers, werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd goed benut door Mike de Blieck: 1-1.

Na de rust was FC Almere veel feller. Daar had Zeeburgia de nodige problemen mee. Toch wist de thuisploeg in de zestigste minuut via Mauro Schroder aan de leiding te komen. Twee wissels van Almere-trainer Jamal Yahiaoui – Nick Stots en Douwe Willemars werden ingebracht – en een uitblinkende De Blieck kantelden vervolgens de wedstrijd. De aanvaller was zowel aangever op Stots (2-2) als Willemars (2-3), beide treffers met een hoofd. Uiteindelijk bekroonde De Blieck zijn goede wedstrijd met een tweede treffer en de 2-4 eindstand.

“Zo willen we het”, zei Yahiaoui over het geconcentreerde spel van FC Almere. “Als iedereen zijn taak netjes uitvoert, hebben wij een ploeg die in de tweede klasse hoge ogen kan gooien.”