UPDATE: Hilversum en De Posthoorn mogen weer spelen

Net als Zeeburgia mag ook FC Hilversum weer deelnemen aan de competitie. De ploeg van Amsterdammer Kai Meeuwsse kreeg vandaag te horen dat zijn ploeg weer in de zaterdag derde klasse C mag uitkomen. Het eerste elftal krijgt wel drie punten in mindering en een voorwaardelijke straf van een jaar. De Posthoorn kreeg dezelfde straf.

Gisteravond (woensdag) kwam Hilversum, De Posthoorn en scheidsrechter Rodric Leerling voor de tuchtcommissie van de KNVB in Katwoude. Na een zitting van bijna anderhalf uur gingen de clubs huiswaarts zonder enig idee wat de uitspraak zou zijn.

Vanmiddag kregen ze bericht dat zowel Hilversum als De Posthoorn weer deel mogen nemen aan de competitie. De beroepschriften die beide clubs hebben ingediend werden gegrond verklaard en de eerder gedane uitspraak werd dus vernietigd.

De betrokken spelers werden wel voor lange tijd geschorst. Oguzhan Celmez van Hilversum kreeg acht wedstrijden schorsing en Leroy Dijns van De Posthoorn mag maar liefst anderhalf jaar niet spelen.

 

Bestuurslid wedstrijdzaken van Hilversum Rob van Heeren: “ Ik vind het toch wel een felicitatie waard want als we niet meer mochten spelen was de situatie niet te overzien geweest. We hebben nu drie punten in mindering en een geldboete van 300 euro . Tevens hebben we een voorwaardelijke straf van een jaar met ingang van 18 december 2013. Ik kan daar mee leven.”

In de loop van de dag horen Hilversum en De posthoorn of ze komende  zaterdag al in moeten halen. Van Heeren: “Ik denk het niet want het si dan wel erg kort dag. Maar we lopen wel al vier wedstrijden achter.”

Vooral de rol van scheidsrechter Rodric Leerling was opmerkelijk. Sinds de wedstrijd (begin november) zwakte hij zijn woorden steeds meer af en ook gisteravond voor de tuchtcommissie werd zijn verklaring steeds zwakker. Van Heeren: “ Hij zei dat hij het niet meer kon overzien wat er op het veld gebeurde.  Uiteindelijk zijn we schuldig bevonden aan collectief wangedrag wegen s handtastelijk optreden.”

Naar alle waarschijnlijkheid zullen Hilversum en De posthoorn een korte winterstop hebben op zo snel mogelijk de vier wedstrijden in te halen.

Kijk voor de actuele stand op de klassenpagina van zaterdag 3C of klik hier U ziet daar ook een overzicht van onze berichtgeving over deze zaak.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)