UPDATE: Neutrale grensrechters bij Ouderkerk – Diemen

De wedstrijd van aankomende zondag tussen Ouderkerk en Diemen zal onder leiding staan van een arbitraal trio. Vanwege het belang van de wedstrijd heeft de KNVB besloten een neutraal arbitraal trio naar de wedstrijd te sturen zodat de wedstrijd onder zo neutraal mogelijke omstandigheden kan worden afgewerkt.

Diemen diende eerder deze week een verzoek in bij de KNVB voor neutrale grensrechters bij de wedstrijd omdat de grensrechter van Ouderkerk volgens de club dit seizoen al meerdere wedstrijd in het voordeel van Ouderkerk heeft beïnvloed. De KNVB heeft gezien het belang van de wedstrijd het verzoek van Diemen nu ingewilligd.

Bij Ouderkerk werd eerst nog verbaasd gereageerd op het verzoek van Diemen, maar aanvoerder Michel Zeegers liet weten ook blij te zijn met het nieuws. “Ik heb het de spelers net verteld, we zijn er erg blij mee. De wedstrijd is cruciaal voor de afloop van de competitie en het is een goede zaak dat de KNVB hierin meedenkt. Eerst stonden we ervan te kijken dat Diemen zich op randzaken als het veld en de grensrechter focust, wij hebben het liever over het voetbal. Het wordt een mooie wedstrijd en wij hebben er vooral erg veel zin in.”

Naast de wedstrijd Ouderkerk-Diemen zal ook de wedstrijd tussen OSV en EVC in de zaterdag derde klasse A onder leiding van een arbitraal trio komen te staan. Nummer twee OSV kan het strijd om het kampioenschap weer wat spannender maken wanneer het elftal van Kai Meeuwsse het gat met koploper EVC verkleint naar drie punten. In heel West 1 worden teams in verband met de stand op de ranglijst bijgestaan door een arbitraal trio van de KNVB.

De topper tussen Ouderkerk en Diemen is komende zondag onze Wedstrijd van de Week. Samenvatting van de wedstrijd is zondagavond te zien op onze website.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!