Van Moerkerk (WV-HEDW): “Er zullen nog meer overwinningen volgen”

Door een winnend doelpunt van Mick van Moerkerk promoveerde WV-HEDW afgelopen seizoen naar de eerste klasse. Hoewel WV-HEDW aan de wedstrijden een goed gevoel overhield, lukte het de equipe van Kees Oostermeijer pas afgelopen weekend om de eerste zege binnen te slepen. “Het is lekker om weer eens te winnen”, aldus Van Moerkerk.

Waar WV-HEDW vorig jaar bijna al haar wedstrijden winnend wist af te sluiten heeft de ploeg het nu een stuk lastiger. Toch geniet van Moerkerk van het spelen op een hoger niveau. “Ik ben blij dat we de stap naar de eerste klasse hebben kunnen maken. In de tweede klasse zakken veel ploegen in en zeker als ze tegen een kampioenskandidaat spelen. In de eerste klasse is iedereen aan elkaar gewaagd en wil iedereen elke week punten pakken”, vervolgt de vleugelspeler zijn verhaal.

WVHEDW4

Hoewel WV-HEDW in geen van de gespeelde wedstrijden kansloos was, lukte het van Moerkerk en zijn teamgenoten maar niet om na negentig minuten met drie punten van het veld te lopen. “De eerste wedstrijden hadden we ook goed gespeeld, maar waren we net niet scherp genoeg. Je merkt dat op dit niveau ieder foutje wordt afgestraft. Ik ben daarom erg blij dat we de eerste zege binnen hebben. Als het nog langer zou duren wordt het echt een dingetje en wordt het steeds moeilijker om te winnen. We doen in deze competitie voor niemand onder, ik weet zeker dat er nog meer overwinningen zullen volgen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)