Veerkrachtig Aalsmeer pakt volle buit bij Renswoude

Aalsmeer heeft in de zaterdag tweede klasse B karakter getoond in de topper op bezoek bij Renswoude. De equipe van trainer Cor van Garderen kreeg enorme kansen om de wedstrijd vroegtijdig al te beslissen, maar faalde hierin. Twintig minuten voor tijd kwam Aalsmeer op de achterstand. Aanvaller Micah Kocon nam zijn ploeg op sleeptouw en bezorgde de bezoekers in het slot met twee treffers alsnog de winst: 1-2. Door de zege deelt Aalsmeer de koppositie met FC Almere, dat op eigen veld onderuit ging tegen De Bilt.

De spanning is te snijden in deze competitie. De verschillen in de top zijn klein. Nummer drie Renswoude en nummer twee Aalsmeer stonden vooraf beiden op 25 punten. In deze wedstrijd uit de bovenste regionen kwam het grote gevaar bijna alleen maar van de gasten. Onder andere Calvin Koster en Kocon kregen grote kansen om het duel voor de pauze al op slot te gooien. “We kwamen wel vier keer alleen op de keeper af. Bij rust hadden we al met 0-4 voor moeten staan”, kijkt Van Garderen terug.

Ook in het tweede bedrijf was Aalsmeer de baas. Een doelpunt bleef echter uit. Van Garderen bracht Kevin Vermeij en Tom Doeswijk na een uur in het veld om zijn ploeg nog meer aanvallende impulsen te geven. Aan de overzijde gaf Aalsmeer amper wat weg. Tot in de zeventigste minuut. Een vrije trap van Nico van den Bosch zeilde tegen de touwen. Van Garderen: “Een behoorlijke tegenslag. Meestal zie je dat je dan daar niet meer bovenop komt. Wij wel!”

Teambuilding Aalsmeer

Tien minuten voor tijd kwam Aalsmeer via Kocon op aangeven van Koster namelijk weer langszij. “Na dit doelpunt geloof je in meer. Je speelt goed, krijgt de kansen en geeft niets weg.” Aalsmeer kreeg meer. Salah Yildiz bereikte in de slotminuten Kocon die zijn tweede van de middag aantekende en zijn ploeg de volle buit bezorgde.

Aalsmeer is nu gedeeld koploper met FC Almere. “We speelden vandaag heel erg goed. Ik hoop dat wij net als FC Almere ook nog ons punt in mindering terug krijgen. Maar buiten dat moet je gewoon je wedstrijden winnen en daar heb ik vertrouwen in. Deze jongens zijn heel goed bezig”, aldus Van Garderen.

Verslag: Justin Crombeen