Verdiende eerste zege AH’78

De eerste 3-punter voor dit seizoen is binnen voor AH’78 en dat is altijd goed voor het zelfvertrouwen. Ze kunnen het gelukkig nog, de rood-zwarten van Bertus van Effrink. VRC was de ploeg die er thuis in Veenendaal aan moest geloven, na 90 minuten stond de 2-4 op het scorebord en dat was geenszins geflatteerd.

De 2 wedstrijden hieraan voorafgaand waren qua spelpeil heel acceptabel van de Huizer ploeg, maar het kwartje viel nog niet de goede kant op, daar moest in deze wedstrijd verandering in worden gebracht. In een wat aangepaste formatie kwam AH’78 goed uit de startblokken: al na 5 minuten wist Mo el Kaddari met een steekpass Sebastian Schildt schuin voor het VRC-doel vrij te spelen, zijn lage schuiver verdween net voorlangs het doel. Twee minuten later was het wel raak, na een passeeractie van Mounir Abdel el Kaddari op links kwam de bal centraal in het strafschopgebied voor de voeten van de mee opgekomen Thomas van Middelkoop, zijn inzet verdween via zijn ‘linker’ met een harde stuit over keeper Huijbens in de uiterste linkerhoek (0-1). VRC voetbalde in die fase bij vlagen ook goed mee en was gevaarlijk over de vleugels via Dennis Quint en Karen Muradov, vooralsnog zonder resultaat.

AH’78 combineerde wat makkelijker en benutte in balbezit de snelle vleugel-broers el Kaddari (red.: de 1e wedstrijd dat beide broers in competitieverband samen uitkwamen). In de 18e minuut verdubbelde AH’78 de voorsprong, goed doorzetten van Maarten Schrama over links resulteerde in een voorzet in de ’16’ die fraai door Sebastian Schildt in de verre hoek werd gekopt: (0-2) En AH’78 drukte nu door: na 34 minuten een fraaie combinatie tussen Mounir Abdel el Kaddari en Maarten Schrama, weer gaf laatstgenoemde voor met links op Mo el Kaddari die met een fraaie draai centraal zijn tegenstander declasseerde en de bal in de lange hoek schoof: (0-3)

De bezoekers namen hierna wat gas terug en lieten VRC meer in het spel komen. Daar profiteerde de thuisploeg in de 38e minuut van, Dennis Quint gaf scherp voor vanaf rechts en de attent naar binnen gekomen Muradov tikte de (1-3) in de touwen. In de laatste 5 minuten voor de rust nog een grote mogelijkheid voor de vanmiddag goed spelende Gerbert Gooijer, hij kreeg een diepe bal van Jacob Heinen net niet goed op het hoofd, zijn inzet ging naast. Twee minuten voor rust werd een inzet van Elroy Trommelen op de doellijn weggehaald door Elio Sousa de Almeida, waardoor het 1-3 bij rust bleef.

AH’78 verwachtte na rust een stevig offensief van de geel-blauwen, dat leek er in eerste instantie ook op. Centraal schoven er wat pionnen van de thuisploeg naar de frontlinie om de aansluiting te forceren. Dat lukte vooralsnog niet, sterker nog: AH’78 bleef baas op het middenveld middels goed positiespel. In de 47e minuut speelde Gerbert Gooijer op de middenlijn Mo el Kaddari aan, middels een razendsnelle spurt over rechts kwam deze in de ’16’ vrij voor VRC keeper Huijbens en met een gevoelvolle curve verdween diens inzet in de uiterste rechterhoek (1-4)

Daarna verslapte AH’78 wat, de concentratie nam af en het spel werd bij vlagen slordiger. VRC drong aan en werd met name over links via Muradov gevaarlijk. Twaalf minuten voor tijd kwam de (2-4) op het bord na een mooie actie over links van deze behendige linkerspits, alleen voor Roomer faalde hij niet. In de 85e minuut nog een knap schot van Gerbert Gooijer vanaf 18 meter, zijn inzet sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in. De stand bleef zoals die was, de ultra-jonge referee P. Henshuijs floot na exact 90 minuten af en bij AH’78 konden de handen omhoog.

Volgende week het altijd interessante duel thuis tegen onze vrienden uit IJsselstein (IJFC), uit eerdere berichtgeving werd duidelijk dat de laatste thuisnederlaag vorig seizoen tegen de Huizer ploeg nog niet geheel ‘verteerd’ is door de IJsselsteiners…