Verlies voor AH’78 in slecht duel

Een wedstrijd slecht beginnen en slecht eindigen, da’s eigenlijk het verhaal van AH’78 vanmiddag. En daartussen gebeurde niet veel verheffends in het Stadspark tegen de studenten van Odysseus. Sterker nog, de partij werd door de thuisploeg met 10 man beëindigd, wat de kwalificatie ‘slecht’ voor dit duel nog het best verwoord.

Al na 5 minuten kwam de qua opstelling gewijzigde formatie van Bertus van Effrink op achterstand na een zeldzame fout van libero Sebastian Schildt op de rand van het strafschopgebied: hij treuzelde iets te lang om een bal ‘rücksichtslos’ weg te werken en liet zich de bal ontnemen door Jesse van de Berg die hiervan dankbaar profiteerde: (0-1)  Deze actie was eigenlijk symptomatisch voor het spel van AH’78: niet goed genoeg om aanspraak te mogen maken op iets dat op een punt lijkt.

17112013 Schildt ongelukkig

Na 23 minuten eigenlijk de enige goed geslaagde aanval van de vanmiddag in wit-rood gestoken Huizer ploeg: een prachtige wegdraai-actie van Maarten Schrama op het middenveld resulteerde in een steekpass op Mark Wisse, zijn voorzet werd koel door Mo el Kaddari bij de 2e paal afgerond (1-1).

Vijf minuten voor rust werd Mark Wisse vrijgespeeld door Henrique Banjaktoetoer via rechts, voor keeper Hopman schoof hij diens voorzet op 9 meter voorlangs het doel in plaats van tussen de palen. Op slag van rust werd zwak verdedigen over rechts keihard afgestraft door Odysseus middels Gabe van Wijk (1-2).

Na rust werd snel duidelijk dat AH’78 collectief een baaldag had opgenomen, Odysseus counterde binnen 3 minuten al 2x naar de bijna 1-3, totdat Mark Wisse in de 50e minuut met 2 vlot uitgedeelde gele kartonnetjes van scheidsrechter v.d. Graaf uit Schiedam naar de kleedkamers werd verwezen.

De middenlinie van de thuisploeg werd in een tijdspanne van 20 minuten volledig vervangen, Odysseus schrok hier echter niet van en counterde rustig door naar (1-3) door weer Gabe van Wijk in de 69e minuut en (1-4) door (ook weer) Jesse van de Berg 10 minuten later. De wedstrijd was hiermee gedaan, ondanks nog een 2-tal grote mogelijkheden in de tussentijd voor AH’78 middels Mo el Kaddari en Timo Westlake en de grootste kans (een penalty) die jammerlijk gemist werd door Sebastian Schildt in de 71e minuut.

Vlak voor tijd nog een treffer voor AH’78 die veel te laat kwam, Benjamin de Bruin tikte bij de 2e paal een harde voorzet van Timo Westlake binnen (2-4). Snel vergeten deze pot, zo voetballend zal AH’78 nog weinig potten gaan breken deze jaargang. Volgende week een vrij weekend, 30 november wacht dan de uitwedstrijd tegen Woudenberg.

Verslag en foto’s: Gijs van Slooten

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)