Vermakelijk duel tussen AFC en Marken eindigt onbeslist

Op sportpark Goed Genoeg hebben AFC en Marken de punten moeten delen. In een spannend duel met veel hoogtepunten kwam het elftal van Wessel Colijn twee keer op achterstand. Een strafschop van Onal en een fraaie goal van Niehe zorgde voor de 2-2 einduitslag. Door het verlies van koploper AMVJ liet AFC de kans liggen om winterkampioen te worden, het elftal uit Amsterdam-Zuid gaat nu met twee punten achterstand op AMVJ de winterstop in.

AFC begon sterk aan het duel zonder echt gevaarlijk te worden. Wel kreeg de thuisclub na tien minuten een tegenvaller te verwerken toen Gijs Roodbeen het veld geblesseerd moest verlaten. Na een kwartier kreeg AFC haar eerste mogelijkheid na een slordigheid in de opbouw van Marken. Murat Onal pikte de bal op en kwam via de rechterkant van het strafschopgebied alleen voor keeper Schouten te staan. Het harde schot van de AFC-er trof de paal en dus bleef het 0-0. Een minuut later vond er een identieke situatie plaatst. Onal kwam opnieuw via de rechterkant de zestien binnen, ditmaal kon Schouten redden.

Murat Onal op de paal

Na twintig minuten namen de bezoekers het heft in handen en werden zij sterker. Er kwamen ook kansen voor Marken maar steeds lag de uitstekende AFC-keeper Berghuis in de weg. Na 25 minuten kwamen de eilandbewoners toch op voorsprong. Een corner van Poepon werd door Guido Boes binnengekopt nadat AFC niet sterk verdedigde. De gastheren hadden het lastig en mochten keeper Berghuis danken dat de achterstand niet opliep. Vlak voor rust kwam AFC gelukkig aan de gelijkmaker. Een voorzet belandde tegen de hand van een Marken-verdediger en scheidsrechter Vriesenga wees naar de stip. De strafschop werd hard door AFC-topscorer Onal binnengeschoten en leek voor de 1-1 ruststand te zorgen. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam Marken wederom op voorsprong. Ditmaal werd een voorzet van Poepon door Bram de Jong in het eigen doel gerwerkt en dus werd er met een 1-2 stand aan de thee begonnen.

De eerste helft was zeer vermakelijk voor de toeschouwers, het begin van de tweede 45 minuten was minder aantrekkelijk. Er waren wel wat kansjes maar voor veel opwinding zorgde deze niet. In de 65ste minuut kwam AFC via een mooie goal verdiend aan de gelijkmaker. Onal gaf de bal op ongeveer twintig meter van het doel aan Niehe en hij schoot de bal zeer fraai in de bovenhoek.

Gijs Niehe  scoorde 2-2

Na de gelijkmaker brandde de wedstrijd weer los en brak er een spannende slotfase aan. Zo kreeg Poepon een enorme kans door alleen voor keeper Berghuis te verschijnen, voor de zoveelste keer kon de goalie zich onderscheiden en een doelpunt voorkomen. De emoties liepen in de aantrekkelijke slotfase hoog op en er waren dan ook een aantal opstootjes op sportpark Goed Genoeg. Maar beide elftallen hielden het hoofd erbij en hierdoor bleef het bij wat duw en trekwerk. Toch moest AFC tien minuten voor tijd met tien man verder nadat Weinstein zijn tegenstander een stevige duw gaf. In de allerlaatste minuut leek AFC nog een grote kans te krijgen maar Onal kon een lange trap van Berghuis niet goed meenemen en dus eindigde het vermakelijke duel in 2-2.

Murat Onal

AFC-trainer Wessel Colijn kon na afloop leven met een punt. Colijn: “Het was een aantrekkelijk duel waarin we twee keer knap terug komen van een achterstand. Natuurlijk is het jammer dat we niet winnen, zeker ook omdat we winterkampioen hadden kunnen zijn. Maar ik denk dat 2-2 een terechte uitslag van deze aantrekkelijke wedstrijd is.”