Verrassende zege Diemen op Victoria

In de zaterdag vierde klasse E heeft middenmoter Diemen voor een grote verrassing gezorgd door titelkandidaat Victoria puntloos naar huis te sturen. De ploeg van Robin Hunterslag was met 4-3 te sterk voor de nummer twee uit Hilversum. De nederlaag van Victoria was een flinke meevaller voor koploper Buitenboys, dat het verdere verloop naar het kampioenschap nu in eigen hand heeft.

De grote dosis inzet van de thuisploeg zorgde soms voor wat problemen voor Victoria. Al in de vierde minuut was het raak voor Diemen toen Dean Refos fraai de 1-0 scoorde. Victoria beet flink van zich af en kreeg ook de nodige mogelijkheden, maar de afronding was niet goed. Nadat er bij Diemen een misverstand ontstond in de achterhoede, kwamen de Hilversummers na twintig minuten toch op gelijke hoogte: 1-1.

Diemen gokte veelal op de counter en dit had tien minuten later opnieuw succes via Refos: 2-1. Niet veel later wisten de gasten via een mooie combinatie toch weer gelijk te maken en leek Diemen even van slag. Daar profiteerde Victoria optimaal van door de ruststand met een rake vrije trap op 2-3 in het eigen voordeel te bepalen.

DSCF7513

In het tweede bedrijf gingen beide ploegen vrijwel gelijk op. Na een uur spelen kwam de thuisploeg weer verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Joep van Weerdenburg. Diemen merkte dat er meer te halen viel en werd hier uiteindelijk ook voor beloond. Bram Schreuder strafte een fout in de Victoria-verdediging een kwartier voor tijd af te straffen: 4-3.

Met nog een kwartier te spelen leek er voor de gasten nog tijd genoeg om de stand gelijk te trekken. Diemen bleef hard werken en had geluk dat Victoria slordig om ging met de kansen. De Hilversummers waren vlak voor tijd nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar deze werd met een fraaie redding door doelman Nick van de Hengel voorkomen.

“Ik kon vandaag wat jeugd uitproberen en dat pakte lekker uit”, zei de tevreden Diemen-trainer Robin Hunterslag na de 4-3 overwinning. “De inzet was ook formidabel en dat was de grootste winst vandaag.” Diemen blijft met de drie punten op een vijfde plaats staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)