Zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad is de strijd om de districtsbeker goed begonnen. De ploeg van Radjin de Haan versloeg zondag eersteklasser Legmeervogels met 2-1. Damiro Spier en Joost Heij scoorden voor de thuisploeg.

Legmeervogels, die in de zomer een aardige metamorfose had ondergaan, begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg van Michel Nok kreeg in de openingsfase twee goede mogelijkheden om via Dennsi Bakker de score te openen. Eerst vond hij Alex Sacca op zijn weg en daarna eindigde zijn vrije trap naast het doel.

Foto Hans van Beek | Joost Heij kwam in de zomer over van Ajax

Halverwege de eerste helft kwam Amstelveen beter in de wedstrijd en werd de druk opgevoerd richting doelman Mitchel Dijkstra. Joost Heij (schot in de handen van Dijkstra), Furgel Fabies (kopbal die van de lijn werd gehaald) en Nick Lammers (schot net over) waren dichtbij een goal. Aan de andere kant schoot Geoffrey Verwey een goede kans hopeloos over.

Na rust was Amstelveen heer en meester. Zonder eigenlijk één kans weg te hebben gegeven combineerde het er lustig op los, stond de verdediging goed en was het wachten op een goal. Die viel in de 66ste minuut. Een vrije trap van Robin Oussoren werd nog aangeraakt en via Joost Heij kon Damiro Spier binnen tikken: 1-0.

Negen minuten later had diezelfde Spier de wedstrijd kunnen beslissen. Met een mooie individuele actie bracht hij zichzelf in stelling, maar schoot net naast. Kort daarna had Faouzi Ben Yerrou, na een goede combinatie met Dennis Bakker, de mogelijkheid om Legmeervogels op gelijke hoogte te schieten. Zijn inzet ging echter over.

Zeven minuten voor tijd zorgde Joost Heij voor de beslissing. Hij kopte een corner van Tim Steij binnen: 2-0. Vlak voor tijd wist Legmeervogels nog wel de eer te redden. Casper Vetten kopte een vrije trap van Dennis Bakker achter zijn eigen doelman Alex Sacca. Het zou de laatste actie van de wedstrijd zijn.

Klik hier voor alle uitslagen van de zaterdag gespeelde bekerwedstrijden.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek