De top-2 in de eredivisie van het zaalvoetbal is na tien wedstrijden Amsterdams gekleurd. ‘T Knooppunt is nog altijd fier koploper, maar wordt nu achtervolgd door ASV Lebo als leider van de grote subtop. Door een zege op Groene Ster Vlissingen klom de ploeg van Calvin Blankendal voor even over TPP/Rotterdam heen.

ASV Lebo had in Vlissingen weinig moeite met de thuisploeg. Een krappe 0-1 voorsprong bij rust door een doelpunt van Younes Makraou werd na de hervatting uitgebreid met maar liefst elf treffers. Groene Ster kon nog even mee in het doelpuntenfestijn, maar na de 3-5 tussenstand liep ASV Lebo uit naar een 3-9 overwinning. Makraou voltooide zijn hattrick, Zaid El Morabiti en Ike Neil waren twee keer trefzeker en ook Omar Tissoudali en Cihan Ozcan pikten een doelpunt mee.

‘T Knooppunt, dat dit seizoen alleen van stadsgenoot ASV Lebo verloor, was in de Sporthallen Zuid met 6-2 te sterk voor promovendus Watergras. Halverwege waren beide ploegen nog in evenwicht met een 1-1 tussenstand (doelpunt Sofian El Adel), maar ook hier werd na de rust het verschil duidelijk. Doelpunten van Mo Darri, Teyfik Ceyar, opnieuw El Adel en twee keer Ilias Bouzit bepaalden de eindstand op 6-2, waar Soufiane Chairi nog tegen scoorde. ‘T Knooppunt heeft op de ranglijst nog een ruime voorsprong van zeven punten op ASV Lebo.

Zaalvoetbal.nu maakte onderstaande samenvatting van de wedstrijd Groene Ster Vlissingen – ASV Lebo.