Vier Almeerse clubs in 4G hebben allemaal dezelfde droom

De vierde klasse G zondag belooft dit seizoen extra spannend te worden. Maar liefst vier Almeerse ploegen komen uit in die klasse. AS’80, Waterwijk, Forza Almere en Sporting Almere proberen elkaar de loef af te steken. In aanloop naar het openingsweekend sprak Het Amsterdamsche Voetbal met de trainers van AS’80 en Forza Almere. “Wij gaan voor promotie”, zegt Sandor Augustijn resoluut.

Augustijn staat dit seizoen aan het roer bij AS’80. “We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Het trainingskamp aan Egmond aan Zee was echt geweldig. We hebben niet alleen hard getraind en wedstrijden gespeeld. Het was ook enorm gezellig, het beste trainingskamp sinds jaren”, zegt de coach van AS’80 enthousiast. Augustijn werkte de afgelopen acht jaar buiten Almere. ”Ik ben blij dat ik terug ben bij AS’80. In het verleden heb ik ook al met veel plezier bij deze vereniging gewerkt.”

Ook Forza Almere heeft een nieuwe coach. Soeniel Nathoe, die de afgelopen seizoenen assistent was, nam het stokje over van Joop Struikenkamp. “Ik heb een positief gevoel aan onze voorbereiding overgehouden”, vertelt Nathoe. “In het begin was het lastig, omdat we helemaal overnieuw moesten beginnen. Veel jongens zijn vertrokken, maar ik stond de afgelopen weken met 36 man op het veld. De huidige groep is getergd en staat te popelen om te beginnen.”

Hoewel Forza Almere tijdens de vorige voetbaljaargang via de nacompetitie degradeerde vindt de oefenmeester van Forza het lastig om in te schatten hoe sterk zijn team is. “We gaan er in elk geval iets moois van maken. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Zijn collega Augustijn is meer uitgesproken. “Wij willen promoveren! Op welke wijze maakt mij niet uit, maar een kampioenschap zou natuurlijk geweldig zijn.” Ook bij Sporting Almere, dat vanuit de zesde klasse promoveerde, droomt over promotie. De formatie uit Almere Stad staat wederom onder leiding van Igor van Gelderen. Waterwijk wordt dit jaar gecoacht door nieuweling Ben Vis.

AS’80 begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen ASV’65. Forza Almere treft Achterveld. Sporting Almere en Waterwijk ontmoeten respectievelijk BFC en Amsvorde. De eerste derby wordt op 20 september gespeeld. Waterwijk en Forza Almere kruizen dan de degens.

Verslag Wesley Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!