Vier goals Ronday zorgen voor grote sprong in CANS Topscorer

Nog vijf wedstrijden te gaan in de CANS Topscorer en afgelopen weekend werd er door diverse spelers weer goede zaken gedaan. We konden maar liefst 57 doelpunten toevoegen aan onze lijst. Bij de vrouwen (22 doelpunten) lijkt de beslissing nu ook te zijn gevallen.

Kid Ronday (HBOK) was de grote man afgelopen weekend door vier keer te scoren tegen Marken. Hij klimt daarmee naar de elfde plaats en heeft de Top 10 weer in het vizier. Sebastiaan Ntim, Daniel Schermer (beide Purmersteijn) en Romano Macnack (OSV) wisten dit weekend twee keer doel te treffen. Dit seizoen zijn er nu zeventien spelers die minimaal tien keer gescoord hebben.

Klik hier voor de stand bij de mannen in de CANS Topscorer (minimaal zes doelpunten)

Bij de vrouwen lijkt de strijd gestreden. Waar de strijd weken lang tussen drie speelster ging is Marjolijn van den Bighelaar (Ajax) nu definitief uitgeschakeld. Ze scoorde niet tegen ADO Den Haag en blijft zo steken op de derde plaats. De wedstrijden van Ajax in de play-offs tellen namelijk niet mee voor het klassement. Mariam Ahaddouch (Buitenveldert 2) scoorde weer een keer en komt daarmee op 21. Haar concurrente, en winnares van vorig seizoen, Dominique Hidayat scoorde maar liefst vijf keer en heeft nu vier doelpunten voorsprong. Ahaddouch heeft echter nog drie wedstrijden meer te spelen.

Klik hier voor de stand bij de vrouwen in de CANS Topscorer (minimaal vier doelpunten)

Foto Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!