Vijfvoudig landskampioen SV RAP is een eeuw oud

RAP bestond op 15 juni 100 jaar. De club die momenteel uitkomt in de zaterdag vierde klasse kent een roemrijk verleden met veel prominente leden. Het werd zelfs drie keer kampioen van Nederland. ‘100 jaar SV RAP’, samengesteld door Charles Kint, is het zesde jubileumboek dat door de club is gemaakt.

Onder de naam R.A.P. (opgericht op 14 november 1887) werd de club vijf keer landskampioen. In 1892, 1894 en 1897 waren de titels officieus, maar zij worden door de KNVB wel meegerekend in de ranglijst aller tijden. In 1898 en 1900 werd het officieel landskampioen. In 1898 werd het daarmee de eerste landskampioen van Nederland. In dat jaar won het tevens de voorloper van de KNVB beker en pakte het dus als eerste club van Nederland de dubbel.

In 1914 fuseerde de club met Volharding tot V.R.A (Volharding R.A.P. Amstels). Een jaar later trad ook Amstels CC toe tot de club. Na het stoppen van V.R.A. werd in 1917 SV RAP opgericht. VRA is inmiddels een toonaangevende cricketvereniging.

In het prachtig vormgegeven jubileumboek komen naast de uitgebreide geschiedenis van de club ook veel prominenten leden aan het woord. Zo spreken onder andere Mart Smeets, Frank Lammers, Loek Loevendie (Rapper van de eeuw) en Guido Albers (zaakwaarnemer Players United) over hun herinneringen aan de vereniging.

Het boek ‘100 jaar SV RAP’ geschreven door Charles Kint, Mart Smeets, Youri van den Busken en Jean Bollen, is in beperkte oplage verkrijgbaar en voor 24,95 euro te bestellen via de website van club.

Foto’s SV RAP | Op 11 juni, werd het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd aan Loek Loevendie (zittend). Tweede van links samensteller Charles Kint

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
RAP