Zit het WV-HEDW nu wel een keer mee? Foto Jan Vonk

Vitesse Delft drukt WVHEDW naar voorlaatste plaats

Voor WVHEDW wordt het met de week lastiger om uit de degradatiezone van de zaterdag eerste klasse B te komen. De ploeg van Kees Oostermeijer leed tegen directe concurrent Vitesse Delft de vijfde competitienederlaag op rij. Door de 1-3 nederlaag zijn de Amsterdammers naar de dertiende plaats gezakt, vijf punten achter de veilige tiende plek.

Het goede spel van de Amsterdammers vorige week in de verloren halve finale van de districtsbeker (0-1 tegen Hoofdklasser Swift, red.) bood nog hoop volgens trainer Kees Oostermeijer. Daar was in de eerstvolgende competitiewedstrijd echter weinig van terug te zien in de openingsfase. WV-HEDW voetbalde erg slordig en had er moeite mee om het spel te maken. Vitesse Delft liet de Amsterdammers het werk doen en opende na dertien minuten brutaal de score. Mitchell Gronsveld nam de bal van een meter of twintig uit het niets op zijn schoen en via de vingertoppen van doelman Jordy Heimens verdween het schot in de linkerbovenhoek: 0-1.

_IMG0210

Zo kwam WV-HEDW wederom op achterstand, iets waar de ploeg al de hele tweede seizoenshelft last van heeft. Middels Richard Lynch – de rechtsback was opnieuw als vleugelaanvaller opgesteld – kreeg de thuisploeg wel twee goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar eerst kwam hij net een teenlengte tekort op een steekbal van Mick van Moerkerk en vervolgens haalde doelman Marco Bergen Henegouwen zijn indraaiende schot uit de verre kruising.

_IMG0191

Het werd zelfs erger voor de Amsterdammers toen de scheidsrechter na een handsbal van Simon Admiraal een strafschop gaf. Sander van Akkeren wist wel raad met dit buitenkansje en verschalkte Heimens: 0-2. Toch slaagde WV-HEDW er nu wel in om iets terug te doen. Waar eerst nog een scrimmage uit een hoekschop van Mick van Moerkerk op tijd werd weggewerkt, lukte het Lynch enkele minuten later wel om het laatste zetje te geven uit opnieuw een kluts: 1-2.

_IMG0248

De aansluitingstreffer zorgde voor een stukje bevrijding bij de thuisploeg in de zoektocht naar belangrijke punten voor de strijd tegen degradatie. In het begin van de tweede helft was het zelfs éénrichtingsverkeer richting het doel van de Delftenaren, maar de gelijkmaker zat er niet in. Tjeerd Meijer was tot twee keer toe dichtbij, allebei uit een hoekschop, maar de paal en de doelman stonden in de weg.

Met centrale verdedigers Dennis Darnley en Sander Aznar Martinez in de spits geposteerd was het pompen of verzuipen voor WV-HEDW. Aznar Martinez, terug van zijn schorsing na een rode kaart tegen Volendam, raakte zelfs nog de lat met een knap afstandsschot. WV-HEDW drukte door, maar de afronding was telkens veel te gehaast en daardoor erg slordig. Nauwelijks werd doelman Bergen Henegouwen in staat gesteld om een redding te verrichten.

_IMG0289

Waar de Amsterdammers op basis van de tweede helft een punt zouden verdienen, zorgde Vitesse Delft in de blessuretijd voor de deksel op de neus voor de thuisploeg. Een verre vrije trap van Daan Burgering kon door Rudi Smit ongehinderd worden binnen gekopt (1-3), waardoor WV-HEDW wederom met lege handen eindigde, juist in de fase waarin de punten van enorm belang zijn tegen directe concurrenten.

Nog altijd is de ploeg van Kees Oostermeijer op zoek naar de eerste competitiezege van 2016. Het knappe bekeravontuur lijkt slechts een doekje voor het bloeden, want direct lijfsbehoud wordt met nog drie wedstrijden te gaan wel erg lastig nu de achterstand op de veilige tiende plek is opgelopen tot vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.