Volewijckers herstelt zich na vliegensvlugge achterstand

Op Sportpark Buiksloterbanne speelden De Volewijckers en Vlug en Vaardig hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De thuisclub begon de tweede seizoenshelft met een 3-1 overwinning.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4d

De wedstrijd ging flitsend uit de startblokken. Het openingsdoelpunt is vanaf het eerste fluitsignaal en wel voor Vlug en Vaardig. Youssef Oumaati ontving vanaf de aftrap de bal en stuurde meteen een uitstekende steekpass op Gerben Bolten, die met een strak schot doel trof: 0-1. De Volewijckers had de bal nog niet aangeraakt en moest nog uit de winterslaap komen. Het doelpunt gaf Vlug en Vaardig vertrouwen en die ploeg was in het begin van de eerste helft het meest in balbezit. Langzaam nam De Volewijckers het initiatief over en na een kwartier spelen kwam het tot de gelijkmaker. Een strakke voorzet van linksachter Geronimo Comvalius werd door de verdediging van Vlug en Vaardig niet goed verwerkt. De bal glipte door en kwam voor de voeten van Seranio Austin en die profiteerde dankbaar: 1-1.

De Volewijckers bleef na de gelijkmaker de bovenliggende ploeg, maar de aanvallen, veelal opgezet via middenvelder Damien Simson, strandden meestal ter hoogte van het zestienmetergebied. Er was tegenslag voor het team van trainer Mitchel Haijen toen diezelfde Simson, na een duel op het middenveld, na een half uur geblesseerd het veld verliet. In het laatste gedeelte van de eerste helft bleef Vlug en Vaardig meedoen in de wedstrijd en via spits Marco Brouwer met een kopbal en een schot over de lat van de sterke spelende middenvelder Ryan van der Raad werd het gevaarlijk.

In de tweede helft was het begin wat rommelig van beide kanten, maar ging De Volewijckers steeds beter spelen. Vlug en Vaardig moest diep terug en stevig verdedigen was het enige antwoord. Het team van trainer Edwin van der Raad deed dat uitstekend en hield lang stand. Invaller Mo El Jahouari was de speler die voor De Volewijckers het verschil maakte. De rechtsbuiten liet zijn voeten spreken en viel goed in met sterke acties, en een daarvan was de opmaat voor de voorsprong. In de 75ste minuut speelde hij aan de rechterkant twee man uit en zijn voorzet praktisch vanaf de achterlijn werd door Adbelhak Challaoui razendsnel met een laag schot afgemaakt: 2-1.

De Volewijckers trok nog meer de teugels aan, en in de 82ste minuut was via andermaal een aanval met voorzet vanaf rechts het bevrijdende derde doelpunt. De bal kwam uit op rand strafschopgebied bij verdediger Reda El Kouaa en die twijfelde niet en bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een geweldige knal. Het projectiel sloeg als een granaat tegen de touwen: 3-1. Het moegestreden Vlug en Vaardig was aangeslagen en het eveneens moegestreden De Volewijckers kon vervolgens de wedstrijd rustig uitspelen.

De Volewijckers blijft tweede in de ranglijst op vijf punten achterstand van koploper Zuidoost United dat de uitwedstrijd tegen nummer drie DEVO’58 met 2-0 won. “Vlug en Vaardig verdedigde na de snelle 1-0 compact. Wij hebben geduld getoond in ons aanvalsspel, wat resulteerde in 3 verdiende goals. Al met al een goede start van de tweede seizoenshelft”, aldus Mitchell Haijen na afloop.

Tekst: Peter Oud