Home / Algemeen / Voorland binnenkort in gesprek met burgemeester Van der Laan

Voorland binnenkort in gesprek met burgemeester Van der Laan

Bij zaterdag derdeklasser Voorland liggen de problemen dieper dan het sportieve aspect. De club heeft pas zes punten verzameld, maar bereikte afgelopen zaterdag wel de de derde ronde van de KNVB beker door met 3-6 in Haarlem van De Brug te winnen. Toch wil de Gemeente Amsterdam dat club verdwijnt volgens clubman Iwan Bottse.

Vooral over het kunstgras waait veel discussie op. Veel spelers van Voorland, actief in de derde klasse C, hebben de problemen van de harde ondergrond ondervonden. Iwan Bottse, de leider van het eerste elftal, spreekt er schande van. Bottse: ”Dit veld kan echt niet meer. Voetbal hoort gezond beoefend te kunnen worden, maar op deze manier levert het alleen maar gevaar op. Op dit moment zijn vijf spelers van ons geblesseerd, dat is onmogelijk op te vangen”, vertelt de clubman.

Voorland - Waterwijk

Voorland ging in de laatste competitiewedstrijd met 8-1 onderuit tegen TOV, vorig jaar ging het sportief voor de wind en werd de club zonder moeite kampioen in de vierde klasse. Alles is nu anders de problemen liggen dieper, want heeft Voorland wel een toekomst? De gemeente laat het echter aan een zijde draadje hangen. Wat een hoop frustratie oplevert voor Bottse die zich met man en macht inzet voor de club.

Bottse: “Het wordt tijd dat de gemeente haar verantwoordelijkheid pakt. We hebben een gesprek in de planning staan met de burgemeester en starten een petitie. Ze willen de velden gebruiken voor hockey. Wij gaan daarin mee zolang we maar aan de andere kant kunnen voetballen. Het gepraat dat de club geen bestaansrecht meer heeft door een oud bestuur is onzin. Ze hangen alles op aan voorzitter  Tini van der Drift, terwijl men niet weet dat ik en nog meer anderen onze stinkende best doen om deze club levende te houden”, besluit hij.

Verslag: Mirko de Lange