Voorland eindigt met lege handen tegen Waterwijk

Voorland is er tegen Waterwijk in de zaterdag derde klasse C niet in geslaagd om de drie punten in Amsterdam te houden. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong, maar moest in de tweede helft toch zwichten. Uiteindelijk nam Waterwijk met een 3-5 overwinning de punten mee naar Almere.

Vooraf had Waterwijk-coach Mark de Boer zijn ploeg gewaarschuwd voor de snelle balbehandeling van de gastheren. Zijn ploeg pakte dit goed op maar kon niet voorkomen dat Voorland als eerste de kansen kreeg. Diverse hoekschoppen leverden echter niets op voor de Amsterdammers. Waterwijk wist hierna een veldoverwicht te creëren, maar een schot van Junior Chan-A-Hung ging over het vijandelijke doel. Ook was Lucas van Amersfoort vlak voor de goal gevaarlijk, maar ook zijn actie stierf in schoonheid. Het spel van Waterwijk begon er wel steeds beter uit te zien en kon Voorland af en toe maar net redding brengen bij gevaarlijke acties.

Voorland - Waterwijk

In de achttiende minuut was het uiteindelijk wel de thuisclub die de score opende. Wilfred Hunte soleerde door de Waterwijk-verdediging en op weg naar de keeper pootje werd gelicht. De strafschop voor Voorland was een feit en Waterwijk-doelman Patrick Riebel mocht blij zijn dat scheidsrechter Marees hem met slechts een gele kaart bestrafte. Dennis Amankwah schoot de uiteindelijk vanaf elf meter beheerst 1-0 binnen. Vlak hierna kreeg Voorland nog een mogelijkheid om de score uit te breiden, maar Demitrie Moitie schoot hoog over.

Waterwijk herpakte zich echter goed en werd sterker doordat men het tempo flink verhoogde. Er volgden diverse corners en in de dertigste minuut had dat ook succes, toen de meegekomen Fabien Omanette vrijgelaten werd en snoeihard inkopte 1-1. Beide partijen kregen voor de rust nog wel kansen. Waterwijk ging daar het beste mee om en na een mooie actie van Van Amersfoort was het uiteindelijk Abdoul Ghoudou die in de rebound de ruststand op 1-2 bepaalde.

Figri Ghoudou (Waterwijk) had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-5 overwinning op bezoek bij Voorland.

Na de rust zette een veel feller Voorland Waterwijk behoorlijk onder druk. In de 46e minuut had dat al succes, toen Wendel Fogatie snel de gelijkmaker scoorde 2-2. De gastheren hadden even later wel wat geluk toen Nick Baggelaar van Waterwijk een 100%-kans liet liggen. Zo’n tien minuten later kreeg hij wel zijn zin en maakte de 2-3 voor zijn ploeg. De Almeerders bleven hierna de bovenliggende partij, maar de counters van de thuisclub waren levens gevaarlijk. Uiteindelijk moest Voorland toch haar meerdere erkennen toen Figri Ghoudou er 2-4 van maakte. De 2-5 kwam ook van de voet van Ghoudou, die zeer alert reageerde op een slordigheidje bij de thuisclub. Voorland krabbelde nog wel even terug middels Huntze tot 3-5, maar het waren wel de laatste stuiptrekkingen van een technisch uitstekende ploeg maar als team wel wat te kort kwam. Waterwijk had in de slotfase de stand nog op kunnen voeren, maar Joél van Ooijen was niet gelukkig in de afwerking.

Door de 3-5 nederlaag staat Voorland na acht wedstrijden op een elfde plaats in de zaterdag derde klasse C. Waterwijk klimt met drie punten wat omhoog en staat op een vijfde plaats, vier punten achter koploper De Vecht. Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassepagina van zaterdag 3C.