Julian Regterschot

Voormalig OFC’er Regterschot versterkt De Meteoor

Julian Regterschot komt weer terug in de voetbalwereld. De aanvallende middenvelder speelde tot de zomer van 2019 voor OFC Zaterdag 1. Nadat het elftal werd opgeheven, verdween Regterschot een jaar uit de voetbalwereld. Komend seizoen gaat hij samen met De Meteoor volop strijden voor het kampioenschap.

Terugkeer

De interesse van De Meteoor begon afgelopen seizoen al, zo vertelt Regterschot. De Amsterdamse vereniging hoorde dat hij was gestopt bij OFC en hoopte hem binnen te hengelen. “Michel van Zwieten kwam naar mij toe en vroeg of ik zin had om bij De Meteoor te voetballen. Vervolgens ben ik één keer wezen meetrainen en dat beviel absoluut. Alleen ik bleek te laat te zijn met inschrijven, waardoor ik niet speelgerechtigd was.”

Het resulteerde erin dat Regterschot zich kon opmaken voor een tussenjaar, waarin hij optimaal kon genieten van zijn sociale contacten. In de loop van het jaar begon hij het voetbal echter te missen. “In het begin heb ik nog veel meegetraind, maar de rest van het jaar heb ik het voetbal absoluut gemist. Destijds was ik niet meer volledig fit, maar inmiddels ben ik naar de sportschool gegaan. Ik merk aan mezelf dat ik weer zin heb om op het veld te staan en een balletje te trappen.”

Doelstellingen

Regterschot hoopt komend seizoen in het basiselftal hoge ogen te gooien en de ambitie om te promoveren waar te maken. “Afgelopen jaar deed de ploeg het gewoon heel goed en het is natuurlijk zonde dat het zo is afgelopen. We moeten komend seizoen wederom meedoen voor de prijzen en promotie gaan afdwingen. Dit is simpelweg een team dat minimaal in de derde klasse thuishoort en wellicht hoger.”

Mocht De Meteoor komend seizoen de stap naar de derde klasse maken, dan moet de selectie volgens Regterschot nog wél stappen maken. “Er zijn nog wat versterkingen nodig om ons klaar te maken voor de derde klasse, maar ik zie absoluut kansen met dit team. We moeten komend seizoen een beetje geluk hebben. We zijn aan elkaar gewaagd, maar maken een grote kans als we het verstandig aanpakken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: OFC

Van der Korput verlaat Arsenal: “Moest een keuze maken”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)