Voormalig Zeeburgia-aanvaller Marcel Beukeboom (51) overleden

Marcel Beukeboom is afgelopen zaterdag overleden. Beukeboom maakte in de jaren tachtig en negentig furore als vleugelaanvaller van Zeeburgia en Osdorp. Hij werd 51 jaar.

Beukeboom was een ’topgozer’, een typische linksbuiten met een geweldig linkerbeen. Zo herinnert Cor ten Bosch zijn voormalige pupil. “Altijd humor, altijd kattenkwaad. Marcel was een echte sfeermaker. Met hem had je gezelligheid in je team. Altijd liep hij met een grijns op zijn gezicht, hij stond voor iedereen klaar. We hebben samen een paar hele leuke jaren gehad. Hij is echt een vriend geworden.”

De twee kennen elkaar al ruim 35 jaar. Dat gaat terug tot de A-jeugd van Zeeburgia, waar Beukeboom samen met Dennis Nederlof en Jeroen Vonk in speelde. Ten Bosch had hem ook twee jaar in het eerste elftal onder zijn hoede, net als een paar jaar later bij Osdorp. Nadat het toppunt daar bereikt was, keerde de hele vriendengroep, met daarin goede vrienden Remco Worst, Dick Meerman en Ko Koning, onder leiding van Ten Bosch terug bij Zeeburgia. Aan het eind van zijn loopbaan speelde Beukeboom ook nog voor SDZ en bij de Ajax veteranen.

“Hij deed zich aan de buitenwereld voor alsof er niks aan de hand was. In maart heb ik hem nog gezien, samen met Bert Thomas”, weet Ten Bosch nog. “‘Het gaat goed, het gaat goed’, zei hij telkens. Maar het ging alleen maar achteruit. Via WhatsApp hebben we contact gehouden. Vaak stuurde hij mij grappige filmpjes. Die humor bleef hij houden. Maar twee weken geleden stuurde ik hem een berichtje om te vragen hoe het met hem ging en kreeg ik geen reactie. Normaal reageerde hij altijd binnen een minuut, waar hij ook was. Op dat moment wist ik dat er iets niet goed was. Ik had hem zo graag nog willen zien.”

Beukeboom wordt vrijdagmiddag gecremeerd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)