Home / Algemeen / Vooruitblik beker- en inhaalwedstrijden

Vooruitblik beker- en inhaalwedstrijden

Zaterdag en zondag staat het eerste beker- en inhaalweekend op het programma.De loting wees begin oktober uit dat er niet al te veel spectaculaire wedstrijden op het programma staan. Ook het inhaalprogramma is beperkt. Toch zetten we, zoals gebruikelijk, de meest aansprekende wedstrijden voor u op een rij.

Om te beginnen bij het bekertoernooi. Veel wedstrijden zullen al op zaterdag gespeeld worden. Ook als het gaat om clubs die normaliter op zondag in actie komen. Zo neemt hoofdklasser De Dijk het aan de Schellingwouderdijk op tegen de koploper van de zaterdag derde klasse B: Buitenveldert. De ploeg van Wilfred den Breejen neemt de wedstrijd zeer serieus en hij nam het zekere van het onzekere en bekeek afgelopen zondag ook het duel van De Dijk tegen Leonidas (4-0). De Dijk wist de afgelopen twee jaar steeds de kwartfinale te halen. Het duel begint om 14:30 uur.

Foto Rob Beense: Damian Menzo neemt het zaterdag met De Dijk op tegen Buitenveldert
Foto Rob Beense: Damian Menzo neemt het zaterdag met De Dijk op tegen Buitenveldert

In Almere wordt het een druk dagje bij Waterwijk. Zowel het eerste zondag als zaterdagteam spelen in de eerste ronde tegen Ajax. Om 12:00 uur trapt de ‘zondag’ af tegen het tweede team van Ajax en om 14:30 speelt de ‘zaterdag’, het team van Mark de Boer, tegen hoofdklasser Ajax. Lees hier het verhaal van Waterwijk-voorzitter Rini Walburg over deze voor dekclub speciale dag.

Verder is er nog de derby tussen AMVJ en FC Amsterdam, ontvangt hoofdklasser Swift het Haarlemse DIO en speelt zaterdag vierdeklasser DCG thuis tegen Stormvogels. Bekijk hier het complete programma van de bekerwedstrijden.

Foto Karel Stevens: Rene Boer (r) scoorde vier keer de laatste twee wedstrijden. Hij treft met AMVJ zaterdag FC Amsterdam
Foto Karel Stevens: Rene Boer (r) scoorde vier keer de laatste twee wedstrijden. Hij treft met AMVJ zaterdag FC Amsterdam

Zaterdag zijn er ook nog een beperkt aantal inhaalwedstrijden. ZSGOWMS speelt thuis tegen Stormvogels (3B) en in de derde klasse A gaat Kadoelen op bezoek bij Sporting Andijk. Een overzicht van alle inhaalwedstrijden leest u hier.

Op zondag is het duel tussen Topklasser AFC en tweedeklasser Legmeervogels het meest in het oog springende duel. Eerder deze week blikte Jack Honsbeek uitgebreid vooruit op dit duel. AFC heeft het in de beker nog nooit verder dan de kwartfinale weten te schoppen. Het duel aan de Boelelaan begint zondag om 14:30.

Foto Minke Wiggerink: Legmeervogels hoopt op een stunt tegen Topklasser AFC
Foto Minke Wiggerink: Legmeervogels hoopt op een stunt tegen Topklasser AFC

Derdeklasser Ouderkerk speelt om 14:00 uur thuis tegen de Haarlemse hoofdklasser EDO en RODA’23 ontvang in Bovenkerk (14:00 uur) Nieuw West United. Klik hier voor het complete overzicht.

Zaterdag en zondag vindt u op deze site natuurlijk weer alle uitslagen. En natuurlijk ontbreken ook de verslagen en de foto’s niet. In verband met het beperkte programma is er deze keer geen wedstrijd van de week.  Onze videorubriek ‘De terugblik’ verschijnt weer op maandag 2 november als de competitie weer is hervat.

Foto boven Koos van der Leest: RODA’23 ontvangt zondag vierdeklasser Nieuw West United

 

 

Send this to a friend