Vrouwen Ajax boeken duidelijke zege tegen Heerenveen

In de BeNe League hebben de vrouwen van Ajax een gedecideerde 0-3 overwinning geboekt in en tegen Heerenveen. De ploeg van Ed Engelkes kwam dus goed uit de interland periode. Marlous Pieëte scoorde twee keer voor de Amsterdammers.

De start van Ajax was goed en daadkrachtig. Al vroeg in de wedstrijd zette Ehsly Bakker Ajax op een 0-1 voorsprong. Ondanks de achterstand zakte Heerenveen nog meer in, iets waar Ajax het moeilijk mee had. Tessel Middag was nog het dichtst bij een treffer. Uit een corner van Desiree van Lunteren kopte zij net naast. Marlous Pieëte zah haar inzet eveneens geen doeltreffen. Nienk Olthof stopte haar inzet.

Na rust het zelfde spelbeeld. Ajax domineerde, maar speelde veel te haastig en daardoor slordig. Claudia van den Heiligenberg bereidde uiteindelijk de bevrijdende twee treffer voor. Via de linkerkant kwam ze goed door en haar harde voorzet werd door Pieëte binnen getikt.

Marlous Pieëte scoorde twee keer voor de Amsterdammers.
Marlous Pieëte scoorde twee keer voor de Amsterdammers.

Een kwartier voor tijd maakte de Amerikaanse Alex Melin haar debuut voor de Amsterdammers. Zij was zelfs nog betrokken bij de derde en laatste treffer van de avond. De middenveldster ging goed door en via Liza van der Most kwam de bal uiteindelijk bij Pieëte. De aanwinst van FC Twente draaide goed weg bij haar tegenstandster en schoot de bal vervolgens onder Olthof door (0-3).

Ajax staat nu op een gedeelde tweede plaats., drie punten achter koploper Standaard Luik. Dinsdag spelen de Amsterdammers op Sportpark De Toekomst thuis tegen ADO Den Haga. Die wedstrijd begint om half zeven.

26-9-2014-Heerenveen-Ajax-IMG_2654

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de BeNe League.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)