Vrouwen Buitenveldert met opgeheven hoofd uit beker tegen ADO Den Haag

Er komt geen Amsterdamse finale in de KNVB Beker bij de vrouwen. Het bekeravontuur voor Topklasser Buitenveldert is geëindigd in de halve finale tegen ADO Den Haag. Op bezoek in het Kyocera Stadion boden de Amsterdammers goed partij, maar verloor de ploeg van Don Koehorst met 3-1. “Ik ben supertrots op de meiden en we kunnen het toernooi zeker met opgeheven hoofd verlaten.”

Buitenveldert was immers zeker niet de mindere van de eredivisionist. Vooral in de eerste helft waren de betere mogelijkheden voor de Amsterdammers. Dat ADO Den Haag na zestien minuten via Kirsten Koopmans, zorgde nog niet voor wanhoop. Lieselotte Wels krulde met een half uur op de klok de verdiende gelijkmaker over de keepster (1-1) en er had zelfs misschien meer in gezeten voor de rust.

Een paar minuten na de rust nam ADO Den Haag opnieuw de leiding nadat invalster Pia Rijsdijk onoplettendheid in de Amsterdamse verdediging afstrafte: 2-1. Koehorst: “Desondanks bleven we vrij relaxed en pakten de draad vrij snel weer op. We hadden het vertrouwen in de gelijkmaker, alleen wat personele problemen maakten het iets lastiger.”

oqk2a3mo

Er leek namelijk een kleine vloek te zitten op de linksbackpositie. Donna van Rossum bleef in de rust in de kleedkamer achter omdat ze duizelig was en haar vervangster, Maxime Wijnants, verdraaide na ruim tien minuten ongelukkig haar knie. “Dat zal waarschijnlijk iets ernstigs met haar kruisbanden zijn”, is Koehorst al bang. Vervolgens kwam Romy Brand er aan de linkerkant in, maar zij moest ook de strijd vroegtijdig staken met ernstig knieletsel. “Ze werd met een brancard direct naar het ziekenhuis gebracht. Alledrie stonden ze op dezelfde positie, alsof er iets met het veld aan de hand was.”

Buitenveldert bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg vlak voor tijd uiteindelijk de deksel op haar neus door de 3-1 van Rijsdijk. “Zelfs daarna hebben we nog even gas gegeven en wisselde ADO Den Haag verdedigend. Volgens mij zegt dat wel genoeg.”

Aan de stand veranderde echter niets meer, waardoor ADO Den Haag de finale bereikt en Buitenveldert strandt bij de laatste vier. “Ik ben super trots op de meiden, we hebben het heel goed gedaan”, was Koehorst lovend. “Natuurlijk zijn de meiden teleurgesteld vanwege het resultaat, maar het gevoel van trots overheerst. We kunnen het bekertoernooi zeker met opgeheven hoofd verlaten en hebben ervan genoten.”

Op zaterdag 28 mei speelt ADO Den Haag in het eigen Kyocera Stadion de finale tegen Ajax, dat op overtuigende wijze afrekende met PSV (5-1).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!