Vrouwen Buitenveldert willen zich ten koste van ADO Den Haag plaatsen voor bekerfinale

Voor de vrouwen van Buitenveldert staat zaterdag een zware klus op het programma. De formatie waar Frederique Bonink sinds dit seizoen aanvoerster is reist af naar Den Haag waar het in de halve finale van de KNVB-beker eredivisionist ADO Den Haag treft. “Ik verwacht een loodzware wedstrijd. Maar het wordt in ieder geval een mooie en leuke ervaring, zeker voor de meiden die nog nooit in een stadion hebben gespeeld.”

Dat Buitenveldert de eredivisionist uitgeschakeld is zeker niet ondenkbaar. Eerder dit seizoen werd ook al gewonnen van Heerenveen en in 2014 wist Buitenveldert de hofstedelingen ook al uit het bekertoernooi te knikkeren. “Zo’n scenario zou voor ons ideaal zijn. Maar als we er nuchter naar kijken dan zijn zij op iedere positie beter. Ze zijn absoluut de favoriet”.

Toch ziet Bonink absoluut kansen tegen de Hagenezen. “Ik denk dat zei het heel vervelend vinden om tegen ons te spelen. We kunnen ons achterin goed ingraven en voor onze counter moeten ze zeker bang zijn.”

Mocht de wedstrijd in een gelijkspel eindigen dan heeft Buitenveldert volgens Bonink de beste papieren om de penaltyserie tot een goed einde te brengen. “Afgelopen weekend hebben ze tegen Ajax er twee gemist. Wij hebben een keepster die daar erg goed in is, en ook zeven a acht speelsters die altijd raak schieten.”

Bonink Frederique

Mocht Buitenveldert de finale halen dan staat er mogelijk een Amsterdams affiche op het programma. Een dag eerder neemt Ajax het namelijk in eigen huis op tegen PSV. “Dat zou prachtig zijn, een Amsterdamse finale.”

De beker is de nog enigste overgebleven prijs die Buitenveldert dit seizoen kan winnen. De kampioen van 2014 is na de nederlaag tegen Fortuna Wormerveer namelijk uitgeschakeld voor het kampioenschap. “Dat was inderdaad een domper. We hebben na de winterstop gewoon teveel wedstrijden verloren en dit weekend was de druppel waardoor we definitief niet meer meedoen om het kampioenschap. We kunnen nu in ieder geval de focus leggen op de beker.”

Aan de support zal het in ieder geval niet liggen. Maar liefst twee volgeladen bussen met supporters zullen achter de vrouwen meereizen richting Den Haag om hun team vanaf de tribune aan te moedigen. “En dat zijn alleen nog maar de mensen die per bus komen. Er zullen ook mensen zelf met de auto gaan dus ik verwacht een volle bak.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)