V&V afgedroogd door buurman ZSGOWMS

Na het hoopgevende punt bij IJmuiden vorige week, heeft Vlug & Vaardig nu weer fors klop gekregen van ‘aartsrivaal’ en overbuurman ZSGOWMS. De ploeg van Edwin van der Raad ging met 8-0 onderuit en blijft daardoor voorlaatste in de zaterdag derde klasse B.

Het is eigenlijk nooit een wedstrijd geweest. Al in de vijfde minuut kreeg V&V een penalty tegen, toen Bennie Helling de bal tegen de arm kreeg. Joey van de Broek, die inmiddels de plaaggeest van V&V lijkt te worden, schoot de bal feilloos in. In de beginfase voetbalde V&V nog aardig mee en gaf weinig kansen weg, maar creëerde het ook weinig.

Na een half uur was de wedstrijd gespeeld. Uit een hoekschop kreeg Marco Brouwer de bal bij de tweede paal ongelukkig op zijn rug, doelman Redouane Krap tastte mis en na terugleggen van Gerben Bolten kon Van de Broek van dichtbij zijn tweede doelpunt maken. Een prachtig uitgespeelde vrije trap, een paar minuten later, met een hoofdrol voor aanvoerder Chico van Soelen, resulteerde in de hattrick voor Van de Broek.

ZSGOWMS - Vlug & Vaardig

Vlak voor rust kon Vlug & Vaardig-verdediger David Janssen terecht met rood vertrekken, na een onbesuisde overtreding op het middenveld. Alhoewel de tweede helft liep zoals verwacht mag worden, met een veel betere thuisploeg, creëerde V&V nog wel een paar kansen. De beste was van Martin van der Meer die een goed schot op de paal zag belanden. Maar daarvoor was het al 4-0 geworden (mooie vrije trap van Bolten) en 5-0. Bij dit laatste doelpunt nam scheidsrechter Olgun zijn meest merkwaardige beslissing van de middag. Hij gaf Van der Meer geel, omdat deze de bal, die de doellijn al ruim gepasseerd was, met de hand verder het doel insloeg.

Vlug & Vaardig-trainer Edwin van der Raad greep in met drie wissels, maar het gewenste effect bleef uit. Sterker nog, ZSGOWMS liep met drie treffers nog uit en gaf de overwinning daarmee extra glans. Zij staan nu als promovendus op een knappe vijfde plaats in de zaterdag derde klasse B, Vlug & Vaardig blijft voorlaatste. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.