VVA/Spartaan haalt Mo Obbiba terug als nieuwe trainer

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan heeft binnen eigen gelederen een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Petar Djenic. Mo Obbiba, die de Amsterdammers twee jaar geleden naar promotie naar de tweede klasse leidde, krijgt volgend seizoen de leiding over zowel het zaterdag- als zondagelftal.

“Mo is een echte clubman. Hij heeft het altijd goed gedaan en kan na een hectische periode helemaal opnieuw beginnen, in de derde of vierde klasse”, zegt voorzitter Thijs de Graaf. “Twee jaar geleden was hij gestopt vanwege knieproblemen, maar dat is volgens mij verholpen, waardoor hij een meer dan geschikte optie is om Petar na twee jaar op te volgen.”

Onder leiding van Obbiba promoveerde VVA/Spartaan in 2015 naar de tweede klasse, door in de nacompetitie af te rekenen met Brederodes. Daarna nam Petar Djenic het stokje over, maar degradeerden de Amsterdammers meteen in het eerste seizoen weer uit de tweede klasse B. Dit seizoen kreeg VVA/Spartaan te maken met een straf van drie punten in mindering, waardoor enkele bepalende spelers besloten te vertrekken. Op tweederde van de competitie staat de ploeg laatste in de derde klasse C, waardoor degradatie naar de vierde klasse dreigt. Het zaterdagelftal is een middenmoter in de derde klasse B.

VVA/Spartaan geeft Obbiba de kans om alles weer opnieuw op te bouwen. De Graaf: “Wij hebben tegen hem gezegd: ‘stel maar een leuke groep samen’. Ik heb begrepen dat een aantal oud-spelers hierdoor graag willen terugkeren. We weten wat Mo kan en zijn ervan overtuigd dat hij de beste keuze voor ons is.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!