Home / Algemeen / Waterwijk bedwingt koploper TOV

Waterwijk bedwingt koploper TOV

In Baarn moest ASC Waterwijk in de derde klasse C aantreden tegen koploper TOV. De Baarnse ploeg wil kampioen worden maar had in Waterwijk een lastige opponent. De Almeerse ploeg had de heenwedstrijd ook al met 1-0 gewonnen dus TOV was gewaarschuwd.

Waterwijk kon weer niet compleet aantreden in Baarn dus had coach Mark de Boer een minimale bezetting mede door nog lopende blessures. Beide partijen gingen deze middag voor de winst en was TOV in 15 minuut het dichts bij een treffer maar Wilco Mackaay stond uitstekend opgesteld en hield zijn ploeg overeind. Niet veel later de zoveelste tegenvaller voor Waterwijk toen ook Quicy van Putten het veld moest ruimen door een blessure. Noodgedwongen moest Wilco Mackaay in de spits gaan spelen en kwam Ricardo Riebel onder de lat te staan. Het was zeker geen verzwakking voor Waterwijk en Mackaay paste zich uitstekend aan en was lastig voor de Baarnse defensie. Vlak voor de rust moest Waterwijk doelman Riebel nog twee keer handelend op treden anders had Waterwijk zeker op achterstand gestaan. Na de rust was Waterwijk gretig en kreeg aardig wat kansen, een afgevallen bal kwam bij Danny Visser die vanaf zeker twintig meter met een fraaie lob de TOV doelman passeerde 0-1. De thuisclub schrok hiervan en gooide het tempo omhoog met veel druk op het Waterwijk doel.  Halverwege de tweede helft moesten de Almeerders dan toch een goal toestaan. Uit een toegekende vrije schop aan TOV gaf de scheids aan op zijn fluitsignaal te wachten maar TOV nam de bal direct en scoorde hieruit en tot ieders verbazing keurde de leidsman alsnog het doelpunt goed,bij Waterwijk was men uiteraard zeer ontstemd hierover. Na afloop gaf de arbiter wel toe dit niet goed gedaan te hebben maar kon dit niet meer terug draaien.

Met nog tien minuten te gaan ging het nog op en neer maar doelpunten bleven verder uit. Wel kreeg Waterwijkers Dennis van Veen en Lucas van Amersfoort nog geel en missen volgende week een wedstrijd. Na afloop was teamleider Peter Riebel positief over de ploeg, Riebel: Met veel blessures moesten we vanmiddag beginnen maar de jongens hebben dit goed opgepakt, ook toen de arbiter in de fout ging bij de vrije schop van TOV bleven onze jongens sportief partij geven”.   Waterwijk krijgt komende zaterdag BVV’31 op bezoek met Kenneth Perez in de gelederen.

Verslag: Herman de Wit
Foto’s: Herman de Wit