Waterwijk doet zichzelf te kort tegen koploper Hooglanderveen

Op sportpark Rie Mastenbroek ontving ASC Waterwijk de koploper in de 4e klasse G: Hooglanderveen. Waterwijk domineerde vrijwel de gehele wedstrijd maar deed zich flink te kort . In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs met tien man te staan wegens een rode kaart . Waterwijk kon hier niet van profiteren en dus kon de koploper toch nog met een punt vertrekken uit Almere: 1-1.

Waterwijk coach Patrick Bal baalde hiervan want zijn ploeg had het heft deze middag goed in handen maar toen de tegenstander met tien man kwam te staan maakte we de fout om veelal de lange bal te spelen en hen hiermee in de kaart speelde. In de twintigste minuut kwam Waterwijk dan wel op 1-0 door Nick van Leijden die in de rebound scoorde na een schot van Selqukhan (1-0). Ook waren Marvin Tjon Soei Sjoe en Wesley Hesseling dicht bij een treffer, laatstgenoemde via een kopbal die net over het vijandelijke doel ging.

Tien minuten voor rust kwam Hooglanderveen, dat getraind wordt door Karel Knaap, op gelijke hoogte toen er slordig werd verdedigd bij Waterwijk. Uit een vrije schop werd de bal doorgekopt en dat was net even te veel voor Waterwijk keeper van Mouwerik (1-1)

Na de rust kwam en de gasten vanaf de 69e minuut met tien man te staan maar Waterwijk kon daar echter geen gebruik van maken. Kansen waren er wel maar doelpunten bleven uit voor de formatie van Patrick Bal.

Bal na afloop :”We hebben ons veel tekort gedaan vanmiddag en dat is niet de eerste keer dit seizoen, ik heb gelukkig een ploeg die graag wil en daar heb ik veel vertrouwen in. We staan er nog uitstekend voor dus onze taak om met de ploeg er alles aan te doen om te strijden voor de prijzen”.