Teleurstelling bij Mark Heeres nadat Loosdrecht toch nog langszij komt in de blessuretijd

Waterwijk geeft in blessuretijd voorsprong weg tegen Loosdrecht

In de derde klasse C ontving Waterwijk op sportpark Rie Mastenbroek SV Loosdrecht. Bij winst zouden er goede zaken gedaan worden in de strijd om de koppositie. Daar zag het ook lang naar uit, maar in de blessure tijd scoorde Loosdrecht als nog de gelijkmaker en werd het 2-2.

Het werd voor het publiek een spectaculair duel om te zien. Fouten waren er genoeg ,maar de spannende momenten vergoede veel deze middag. Waterwijk heerste zeker het eerste kwartier maar ging slordig met de kansen om. Uit een pass van Waterwijk middenvelder Abdou Ghoudou was Lucas van Amersfoort te laconiek om zijn team op voorsprong te zetten en dus ging er een 100% kans ging verloren. Loosdrecht ,dat veelal met de lange bal de spitsen opzocht, was ook niet bij machte om tot scoren te komen en strandde uiteindelijk op de hechte Waterwijk defensie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de 22e minuut leek Waterwijk succes te hebben toen Junior Chan A Hung op links zijn tegenstander zijn hakken liet zien maar zijn voorzet was veel te hard om gevaar te stichten voor het Loosdrecht doel. Na zo’n half uur spelen waren ook de gasten gevaarlijk in de zestien van Waterwijk maar zij faalden voor het doel van Ricardo Riebel. Waterwijk, dat wel wat meer balbezit had in het eerste bedrijf ,kreeg toch wel de beste kansen om met een voorsprong de rust in te gaan maar zowel Lucas van Amersfoort en Joel van Ooijen waren niet gelukkig in de afwerking.

Zo leek de eerste helft op 0-0 af te stevenen maar in de extra tijd was het toch Loosdrecht dat alsnog op 0-1 kwam. Een corner werd door de niet afgedekte Edwin Klok ingekopt (0-1). Vlak hierna volgde het fluitsignaal voor de rust van de tot dan toe uitstekend leidende Arbiter Bax.

In de rust was er bij Waterwijk in het kleedlokaal duidelijke taal gesproken want de ploeg van Mark de Boer was na rust veel fanatieker en daar had Loosdrecht veel moeite mee. Ook bij Loosdrecht oogde gretiger. Waterwijk was in de 57e minuut heel dicht bij de gelijkmaker, maar de kans werd om zeep geholpen en dat was niet de eerste keer deze middag. Ook bij een vrije trap voor Waterwijk had men geen geluk want Loosdrecht doelman Alex Weitz keerde de inzet die zomaar in de kruising leek te belanden. Toch kreeg Waterwijk loon naar werken toen uit een hoekschop Fabien Omanette met een boogbal al koppend de verdiende 1-1 op het scorebord bracht.

Teleurstelling bij Makrk Heers nadat Loosdrecht toch nog langszij komt in de blessuretijd

Bij Waterwijk begon men er weer in geloven. Loosdrecht was geenszins een geslagen ploeg en zag Patrick Bonhof een mooie kans missen. De wedstrijd naderde zijn einde en menig toeschouwer had zich al verzoend met een 1-1 stand. Uiteindelijk was de blessuretijd er voor nodig om voor de sensatie te zorgen want in de 91e minuut was het Mark Heeres die met een daverende knal de overigens uitstekende Loosdrecht keeper het nakijken gaf 2-1. Waterwijk leek de winst binnen handbereik te hebben maar Loosdrecht zette nog eenmaal aan en wist uiteindelijk in de 92e minuut ,door alweer Edwin Klok, na een slechte dekking bij Waterwijk de 2-2 te scoren. Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal van Arbiter Bax die een uitstekende indruk achter liet.

Na afloop natuurlijk teleurstelling aan Waterwijk kant. Mark de Boer: “Voor de rust hadden we al afstand moeten nemen en dan krijg je vlak voor de rust de 0-1 om je oren. De tweede helft ging het vrij gelijk op. Toen we in blessuretijd op 2-1 kwamen hadden we het nooit meer weg mogen geven.”