Waterwijk komt goed weg bij BVV ’31

Waterwijk blijft koploper DHSC in de zaterdag derde klasse C achtervolgen. De Almeerse club won zaterdag op bezoek bij BVV ’31 in Blaricum met 1-2, waar Waterwijk goed mee weg kwam.

Vanaf het begin waren het twee ploegen die er alles aan wilden doen om het uiterste eruit te halen. In de tiende minuut was de thuisclub al heel dicht bij de openingstreffer, maar Martijn Dieterman kon deze kans niet verzilveren en schoot naast. Bij Waterwijk waren er ook genoeg mogelijkheden om BVV ’31 op achterstand te zetten. Een inzet van Frigri Ghoudou ging echter hoog over. BVV’31, met Kenneth Perez in de ploeg, zette de Almeerders bij vlagen behoorlijk onder druk, maar Waterwijk doelman Riebel doorzag het gevaar en redde bij diverse mogelijkheden van de Blaricum.

BVV 31 - Waterwijk

Waterwijk mocht in de 25e minuut wederom niet mopperen toen een voorzet door iedereen van de thuisclub werd gemist. Een voorsprong had voor BVV zeker niet misstaan. Uiteindelijk kwam Waterwijk beter in de wedstrijd en dat leverde hachelijke situaties op voor het doel van de thuisclub. Eerst was het de opgekomen Mark Heeres die geen geluk had en later was het Baggelaar die het doel niet kon vinden.

Na de rust wilden beide ploegen met aanvallend voetbal de 0-0 zo snel mogelijk van het scorebord hebben. Tien minuten in de tweede helft was het Dirk Rijkeboer van Waterwijk die zijn ploeg dan ook naar 0-1 had kunnen schieten, maar zijn inzet ging ruim naast. Ook een vrije trap voor Waterwijk van Quincy van Putten stierf in schoonheid. BVV ’31 nam hierna weer het initiatief en ging een schot van Perez net naast. Niet veel later kreeg ook Mathijs Westland een aardige kans, maar ook hij kon zijn ploeg niet op 1-0 zetten. In de 65e minuut had Waterwijk dat wel kunnen doen maar een kopbal van Nick Baggelaar belandde op de lat en kon BVV ’31 weer orde op zaken stellen.

Ver in de tweede helft kwam dan toch de bevrijdende treffer voor de thuisclub. Het was uiteindelijk routinier Kenneth Perez die zijn ploeg beheerst op 1-0 zette. De Blaricumse aanhang ging uit hun dak en gezien de kansen de eerste helft was dat ook wel terecht. Met nog vijf minuten te spelen gooide Waterwijk alles op de aanval met de nodige risico’s. Uit een scrimmage voor het doel van BVV constateerde scheidsrechter Mahabali een handsbal en werd de bal resoluut op de stip gelegd, onder groot protest van de thuisclub. Waterwijk-speler Baggelaar bleef echter koel en schoot zijn ploeg naast BVV ’31 (1-1). Uiteindelijk wist de ploeg uit Almere ook nog aan het langste eind te trekken toen Junior Chan A Hung op snelheid zijn tegenstander passeerde en op maat voor gaf op invaller Joel van Ooijen, die Waterwijk alsnog naar winst schoot: 1-2.

Waterwijk-coach Mark de Boer: ”We speelden vandaag niet onze beste wedstrijd, maar kwamen gelukkig nog goed weg met drie punten. Toen Kenneth Perez in de slotfase de 1-0 maakte vreesde ik het ergste. Toch rechtte we gelukkig onze rug en kwamen we met drie punten goed weg.”