Waterwijk krijgt in tweede helft te weinig tegen Zouaven

In de districtsbeker heeft Waterwijk ook het tweede duel niet winnend af kunnen sluiten. De Almeerders verdienden in de tweede helft meer, maar kregen dat niet. In de openingsfase was het na 4 minuten al raak, uit een hoekschop kopte de spits van de Zouaven binnen: 0-1. Waterwijk kwam maar niet in hun spel en daar profiteerden de gasten optimaal van. Na 14 minuten was het weer de Zouaven dat uit een voorzet raak kopte: 0-2. Hierna kwam Waterwijk beter voor de dag en had men ook kans om te scoren maar dat lukte voor de rust niet meer.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en moesten de gasten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. In de 65minuut was het wel raak voor de thuisclub, Randy Peaper benutte een strafschop, 1-2. Waterwijk behield het initiatief en daar hadden de gasten de grootste moeite mee. Dat Waterwijk uiteindelijk niet meer aan scoren toekwam, dankte men aan het goede keeperswerk van de Zouaven-doelman. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest en de kans op een overwinning had ook gekund.

Komende zaterdag speelt Waterwijk tegen West Frisia, al speelt het nergens meer om. De Zouaven en Unicum zijn al door naar de volgende ronde.

Tekst: Herman de Wit