Waterwijk verliest derde wedstrijd op rij

Op bezoek in en tegen Loosdrecht heeft zaterdag derdeklasser Waterwijk voor de derde keer op rij verloren. Na een 0-0 ruststand trok de ploeg van Mark de Boer aan het kortste eind (2-1) en verliest het hiermee de koplopers uit het zicht in de derde klasse C.

De Almeerders konden deze middag niet volledig aantreden voor deze belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee. Keeper Ricardo Riebel was geschorst maar werd uitstekend vervangen door Wilco Mackaay. Wel was Danny Koster bij de Almeerders weer van de partij. In de eerste helft ging het vrij gelijk op, al was de thuisclub wel gevaarlijker in het doelgebied, maar pogingen van zowel Jesper Pullens als Midas Luijer liepen op niets uit. Waterwijk kreeg na een kwartier meer grip op het duel maar ook een voorzet van Junior Chan A Hung leverde niets op. Tot aan de rust waren het twee ploegen die weinig ruimte weggaven en zonder doelpunten de kleedkamers weer opzochten.

In het tweede bedrijf kwam Waterwijk beter voor de dag, maar was vaak te slordig in de passing. Via de linkervleugel was Loosdrecht hierna herhaaldelijk gevaarlijk, maar een strakke voorzet kon door Marco Berkenbosch niet ingetikt worden en kwam Waterwijk goed weg. In de 60ste minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong toen Edwin Klok met een halve volley onhoudbaar voor Mackaay uithaalde: 1-0. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten maar er kwam voorlopig geen vervolg, sterker nog: Waterwijk kwam goed terug en kreeg wat kansen. De afwerking was er alleen niet. Die was er bij Loosdrecht wel in de 70ste minuut maar kreeg daarbij wel de hulp van scheidsrechter Beudeker. Hij zag een speler hinderlijk buitenspel over het hoofd en de thuisploeg profiteerde optimaal via invaller Johnty Lensink: 2-0.

Loosdrecht - Waterwijk

Met nog twintig minuten op de klok zette Waterwijk een tandje bij en kon niet veel later dan ook juichen toen Ricardo Kolk met een strak schot de 2-1 liet aantekenen. Loosdrecht ging op zoek naar de derde treffer, maar kon niet meer tot scoren komen. Ook de Almeerders konden geen potten meer breken en hadden vlak voor tijd nog geluk toen een inzet nog op de lijn door Dennis van Veen gekeerd kon worden. Het bleef bij 2-1 en hiermee bewees Waterwijk zich zaterdagmiddag een slechte dienst.

Waterwijk-coach Mark de Boer was na afloop duidelijk: “We misten diverse spelers om ons eigen spelletje te spelen en ook zaten we vandaag niet lekker in de wedstrijd. De tweede goal deed ons de das om, deze had nooit goedgekeurd mogen worden”, aldus de Boer. Volgende week ontvangt Waterwijk nummer drie DHSC, in de hoop nu wel mee te komen met de concurrentie.

Verslag & foto’s: Herman de Wit