Trainer Mark de Boer (r) moest zijn eerste nederlaag slikken

Waterwijk verspeelt 2-0 voorsprong en verliest van DHSC

In Utrecht heeft Waterwijk in de zaterdag derde klasse C koploper DHSC niet kunnen verrassen. De ploeg van Mark de Boer kwam na de rust met 0-2 voor maar moest toch met een 3-2 verlies genoegen nemen. Waterwijk eindigde het duel met negen man omdat Baggelaar en Mensen de rode kaart kregen.

De eerste tien minuten van dit duel hadden de Almeerders de wedstrijd aardig in handen. Er werd goed gecombineerd en men zette de thuisclub behoorlijk onder druk. Kansen waren er in deze periode voor Lucas van Amersfoort en Figri Choudou. DHSC kwam na zo’n twintig minuten steeds beter in de wedstrijd en moest Waterwijk alle zeilen bijzetten om de gastheren van doelpunten af te houden. Gelukkig stak Almere doelman Ricardo Riebel in een uitstekende vorm en hij voorkwam dat Waterwijk op achterstand kwam. De ploeg uit Almere kwam zelfs op voorsprong door Lucas van Amersfoort. Beiden partijen kregen halverwege de eerste helft te maken met de arbiter want hij deelde gele kaarten uit waar dat vaak niet nodig was en dit deed zeker geen goed aan de wedstrijd. Nog voor de rust moest Waterwijk met tien man verder doordat Nick Baggelaar zijn tweede gele kaart had gekregen had gekregen. Waterwijk hield stand tot aan de rust want ook DHSC kon niet tot scoren komen.

Na de thee een gelijkopgaand duel met kansen over en weer. Toch was het weer Waterwijk wat scoorde, een toegekende strafschop ( speler onderuit gehaald) werd door Appie Choudou feilloos ingeschoten 0-2. DHSC gaf zich niet gewonnen en scoorde snel de “aansluiter” , het middenveld van Waterwijk verzuimde in te grijpen en uit een mooie aanval werd het 1-2. De thuisclub rook meer en zette Waterwijk flink onder druk, maar Waterwijker Joel van Ooijen die net in het veld was gekomen kreeg zomaar de kans om zijn ploeg op 1-3 te schieten maar vond de DHSC keeper op zijn weg. Hierna was Waterwijk weer kansrijk maar het leverde geen goal op. Uiteindelijk lukte het DHSC wel uit een toegekende strafschop. Dit buitenkansje werd dan ook gretig benut 2-2.

Waterwijk moest nog verder terug en uit een vrije trap kon DHSC alsnog de winnende treffer scoren, ondanks alle protesten van Waterwijk, de spits zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan 3-2. Waterwijk zette nu alles in het werk om toch nog een punt aan dit duel over te houden maar mede door het vele commentaar op de leiding zorgde er uiteindelijk voor dat ook Desmond Mensen nog moest vertrekken nadat hij een speler onderuit haakte volgens de wisselvallig fluitende arbiter. Met negen man was Waterwijk een geslagen ploeg. In de slotminuut was het bijna toch nog gelijk toen Waterwijk keeper Riebel zijn collega keeper ver voor zijn doel zag staan maar deze kon nog net met de vingertoppen erger voorkomen en daardoor de winst in Utrecht houden.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C