Waterwijk verspeelt 2-0 voorsprong tegen Hilversum

In de zaterdag derde klasse C moest Waterwijk aantreden tegen FC Hilversum, dat eerder deze competitie in een onderlinge wedstrijd met de Posthoorn na veel tumult tijdelijk uit de competitie werd gehaald door de KNVB. DE ploeg van Mark de Bier gaf een 2-0 voorsprong uit handen en verloor met 2-3.

Vanaf het begin zette Waterwijk de toon en liet Hilversum veelal achter de feiten aan. Wel was er van beide kanten veel balverlies maar Waterwijk ging hier het beste mee om en kreeg uiteindelijk een veld overwicht. Kansen aan Waterwijk kant waren er voor van Ooijen en Kolk maar succes bleef nog uit. Hilversum met best wel kwaliteiten in de ploeg stelde er in deze fase maar weinig tegenover of het moet de inzet zijn geweest van Jordy Arp die goed werd verwerkt door Wilco Mackaay van Waterwijk.

In de 24e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor de Almeerders toen Ricardo Kolk  Joel van Ooijen in staat stelde te scoren en dat was aan de rechterspits van Waterwijk wel besteed 1-0.  Hilversum kwam wel goed terug maar kon mogelijkheden  van Kloet en Ozturk niet verzilveren.

Waterwijk Hilversum

Waterwijk deed dat wel want na een fraaie aanval over rechts kwam de bal bij van Ooijen die loep zuiver voorgaf en was het Lucas van Amersfoort die de Waterwijk aanhang voor de tweede maal liet juichen 2-0.  Met nog een kwartier in de eerste helft te spelen deed Hilversum er alles aan om de aansluiter te scoren maar achterin bij de thuisclub bleef men alert en gaf men maar weinig weg.

Bij Waterwijk had men in de rust de punten nog eens op de i gezet en wist men ook dat Hilversum snel de aansluitingstreffer wilde scoren. Bij Hilversum had coach Meeuwsse zijn ploeg geïnstrueerd snel te scoren en dan toe te slaan. In eerste instantie kon Waterwijk de gasten nog wel van zich af houden maar toen in de 60e minuut een mooie een-twee uitstekend uitpakte was de aansluiter geboren 1-2. Bij Waterwijk moest men noodgedwongen wisselen door een blessure en profiteerde Hilversum middels de snelle Quinton Bhagwandin daar optimaal van want uit een aanval binnendoor werd een Hilversumspeler een halt toegeroepen maar arbiter Roeleveld, die overgens uitstekend floot zag hierin een strafschop en dat was wel een beetje te veel van het goede en gaf hiermee Hilversum de kans om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De elfmeter trap werd dan ook feilloos benut 2-2.  Nog een twee minuten later had Waterwijk het antwoord snel klaar, na een mooie aanval over rechts werd het uit een voorzet 3-2. Arbiter Roeleveld kon de situatie niet goed zien en ging blind op z’n assistent af en keurde ten onrechte de goal af.

MArk de Boer zag zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen geven
Mark de Boer zag zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen geven

Hierna een gelijkopgaande strijd maar Hilversum kreeg wel een licht veldoverwicht wat Waterwijk in de 78e minuut op ging breken. Na een aanval door het midden was er voor de Almeerse achterhoede geen houden meer aan en toen ook nog de goalie kansloos was stond de 2-3 op het scorebord.

Waterwijk probeerde het hierna nog wel maar de ploeg zat er doorheen en moest toestaan dat Hilversum de punten mee nam.

Trainer/coach Mark de Boer van Waterwijk was zeker teleurgesteld,”we hebben in de eerste helft verdiend een voorsprong genomen,  in de rust heb ik mijn jongens opdracht geven zo door te gaan en geconcentreerd te blijven maar het liep anders en dan is het zuur als je alsnog de punten inlevert”.  Coach Kay Meeuwsse van Hilversum vond zijn ploeg de eerste helft ver onder de maat acteren,maar in de rust heb ik mijn wensen alsnog kenbaar gemaakt en dat pakte goed uit want het leverde drie punten op!