Waterwijk voor even ‘de beste’ van Almere na zege op FC Almere

Waterwijk mag zich voor even ‘de beste van Almere’ noemen na een oefenzege op FC Almere. Op sportpark De Marken in Almere-Haven won de zaterdag derdeklasser in een heerlijk duel voor de neutrale toeschouwer met 1-3.

Vanaf het begin was het een vrij gelijkopgaand duel, al was de thuisclub, FC Almere, bij vlagen zeker de betere ploeg. De eerste vijf minuten liet Waterwijk echter weinig steken vallen, maar na zo’n zeven minuten was het dan wel raak voor de ploeg uit Almere-Haven. Een mooie combinatie over rechts belandde bij Stots die hard voorgaf, maar zijn inzet werd niet goed verwerkt bij Waterwijk en men kon niet anders doen dan de bal achter de doellijn weghalen (1-0). Waterwijk zag dat anders en ging flink in discussie met de scheidsrechter die resoluut was. De wedstrijd werd hierna wat feller, wat arbiter Van Boxtel bestrafte met diverse gele kaarten voor beiden partijen. Vlak voor de rust floot de arbiter dan ook af voor een rustpauze gezien soms te hard spel en het vele commentaar op de leiding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de rust was het Waterwijk wat de toon aangaf en scoorde dan ook verdiend de 1-1 door Joel van Ooijen. FC Almere, dat nu vaak tegen zichzelf voetbalde, kon de aanvalsdrift van de bezoekers dan ook niet afstoppen. In de 65e minuut werd het zelfs 1-2 door Lucas van Amersfoort. Almere kwam hierna nog wel tot kansen maar was niet bij machte om de gelijkmaker te produceren. Vlak voor tijd werd het nog 1-3 en was het duel beslist. Gezien de tweede helft was Waterwijk de terechte winnaar. Beide trainers hadden ook gezien dat Almere de eerste helft de toon aangaf en Waterwijk de tweede helft de bovenliggende partij was. Waterwijk was uiteindelijk beter in de afwerking.

Mark de Boer (l) en Maurice Ligeon weten nog niet waar hun toekomst ligt

Zowel Waterwijk-coach Mark de Boer en Almere-oefenmeester Maurice Ligeon evalueerde na afloop nog eens de wedstrijd en waren het in grote lijnen zeker met elkaar eens. Wat betreft een contractverlenging hebben beide heren nog geen beslissing genomen bij hun club. Komende week wordt er meer duidelijk als de knopen wellicht doorgehakt worden.

Zaterdag krijgt Waterwijk in de derde klasse C JOS/Watergraafsmeer op bezoek en in de tweede klasse B ontvangt FC Almere Woudenberg.