Waterwijk wint nipt van strijdlustig DCG

Waterwijk heeft onder leiding van hoofdtrainer Ben Vis de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Almeerse club boekte een 0-1 overwinning op DCG.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden in het eerste kwartier al de nodige kansen. Twee keer was het echter een voorzet die voorlangs de DCG-aanvallers ging. Aan de andere kant liet Waterwijk eveneens van zich horen. Zo stoomde Desmond Mensen richting het doel, maar ging zijn afstandsschot eenvoudig in de handen van de keeper. Ook Mitch Vogel was dichtbij de openingstreffer. De aanvaller ging alleen op de doelman af, maar verkleinde het doel zo dat de hoek te klein werd. Daardoor stond het in de rust nog 0-0.

DCG was ook in de tweede helft gevaarlijk voor het doel van Waterwijk, alleen het elftal van oefenmeester Senel Cebar kreeg het maar niet voor elkaar om de pogingen tussen de palen te krijgen. De keren dat dit middels kopballen of schoten wél lukte, stond de sluitpost van Waterwijk in de weg met een aantal puike reddingen. De bezoekers waren op hun beurt bovenal voorin sterk in de duels, door onder meer de beresterke Lesley Vlieger in het centrum van de voorhoede. Bij elke aanval had het team de mogelijkheid om de bal bij Vlieger in te leveren, waarna kon worden door gevoetbald.

Naarmate de tweede helft voortduurde, werd het duel aan beide kanten harder. Spelers van beide teams gingen feller de duels in, waardoor de wedstrijd zich lange tijd op het middenveld afspeelde. Desondanks viel er nog wel een treffer in de wedstrijd. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd gevaarlijk voor getrapt. Daan Wierenga was uiteindelijk in staat om de enige treffer van de avond te maken. Daarmee eindigde Waterwijk met een goed gevoel de eerste wedstrijd van het seizoen.

Waterwijk-trainer Vis was na het duel dan ook tevreden. “Het geeft altijd een goed gevoel als je zo een wedstrijd wint”, stelt de coach. “Maar uiteindelijk gaat het erom dat iedereen fit wordt en we onze nieuwe manier van spelen goed gaan uitvoeren. We beschikken dit seizoen over een groep met veel nieuwe jongens, die nog aan elkaar moeten wennen. Desondanks zag ik veel positieve aspecten vanavond waar we de komende weken mee door kunnen gaan.”

Ook Cebar zag veel positieve aspecten, ook als hij het vergelijkt met afgelopen zondag (0-2 overwinning op Sporting Martinus). “Ik zag ons bij vlagen uitstekend voetbal spelen, dus daar mogen we absoluut tevreden over zijn. Dat we vlak voor tijd nog zo’n treffer tegenkrijgen, dat is dan jammer. Daar moeten we van leren. We werken langzaam toe naar de beker, waarbij we enkele sterke tegenstanders treffen. Daar kijken we ontzettend naar uit.”

Tekst: Jordi Smit

DCG zet Sporting Martinus met 0-2 opzij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)