Waterwijk wint stadsderby van AS’80 en houdt zicht op promotie

In de vierde klasse G moest Waterwijk op bezoek bij stadgenoot AS’80. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong, maar wist dit niet uit te breidden. Uiteindelijk ging Waterwijk er met een 0-1 winst vandoor en daardoor doet het elftal van Patrick Bal nog volop mee voor promotie.

Op sportpark Klein Brandt in Almere waren zo’n 500 toeschouwers op dit duel afgekomen. Vanaf het eerste fluitsignaal was de sfeer dan ook volop aanwezig en kreeg Waterwijk de beste kansen. Waterwijk was de betere ploeg en wist dat om te zetten in een doelpunt. Al na 15 minuten was het raak door Arnold Heerooms, die eerst op de paal schoot maar de rebound alsnog met het hoofd afrondde: 0-1. AS’80 speelde de eerste helft te veel de lange bal zodat de tegenstander simpel weer in balbezit kon komen en ook kansen kreeg. Het combinatiespel leidde soms tot hachelijke situaties voor het doel van AS’80. Later in de eerste helft kwam de thuisploeg wat meer voor het doel van Waterwijk, maar waren de mannen van Sandor Augustijn te onzuiver in de afronding.

AS'80 Waterwijk situatie voor het doel

De tweede helft kende een veel beter AS’80, dat bij vlagen behoorlijk aandrong en de beste kansen kreeg. Toen een mooie voorzet van rechts en de daarop volgende inzet maar net over het doel van Waterwijk ging, had men bij Waterwijk over geluk niet te klagen had. Nog geen vijf minuten later moest Waterwijk doelman Michael van Mouwerik zich bewijzen bij een vliegend schot van Nigel Weerden, die hij fraai tot hoekschop verwerkte. Later was het weer AS’80 dat de gelijkmaker op de schoen had, maar Jazz Verstraate had geen geluk met zijn poging. Waterwijk kwam er ook nog wel eens uit maar AS’80 domineerde de tweede helft en mocht Waterwijk soms niet mopperen dat het vizier van de ploeg van Augustijn in deze fase niet op scherp stond. Later in de tweede helft ging de strijd weer gelijk op met kansen voor Waterwijk via Billy Flinkevleugel en Marvin Tjon Soei Sjoe, maar de 0-2 bleef uit. Ver in de tweede helft zag scheidrechter van Dijen zich genoodzaakt om Nigel Weerden de rode kaart te geven toen hij te laat was en Jelmer Bruijnes onderuit haalde. Met tien man kon AS’80 geen potten meer breken.

Waterwijk trainer Patrick Bal en AS'80 trainer Sandor Augustijn
Foto Herman de Wit: Waterwijk trainer Patrick Bal krijgt de felicitaties van collega Sandor Augustijn van AS’80

Na afloop waren beide trainers het erover eens dat het voetbal vandaag niet best was. Waterwijk coach Bal: “Het slotoffensief bleef bij AS’80 uit en daardoor konden we simpel de eindstreep halen. We speelden deze wedstrijd niet goed, maar we hadden aan één doelpunt vandaag genoeg.” Zijn collega Augustijn zag dat zijn elftal strijdend ten onder ging. “We hebben het vandaag niet goed gedaan maar de inzet was perfect maar dat alleen levert geen punten op.”

Verslag & foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)