Waterwijk (zon) uitgebekerd na dikke nederlaag tegen Valleivogels

Het duel voor de beker tussen het eerste zondag elftal van Waterwijk en Vallievogels uit Scherpenzeel eindigde in een grote 0-5 zege voor Valleivogels. De uitslag was wel iets geflatteerd maar de gasten gingen gewoon beter met de geboden kansen om.

Beiden ploegen moesten wel met wat invallers aantreden maar het werd wel een aller aardigst duel. Vanaf het begin was de ploeg uit Scherpenzeel wel de ploeg die de meeste aanvallende acties had. Waterwijk werd behoorlijk onder druk gezet en had soms moeite om onder deze druk uit te komen. In de 7e minuut was het bijna raak voor de gasten toen Wilbert Thomassen in schietpositie kwam maar zijn inzet belandde in het zijnet. Waterwijk kwam goed terug en kon Robin van Veen op goed aangeven in schiet positie komen maar zijn poging werd op tijd geblokt door de gasten. Valleivogels bleef echter wel het beste van het spel houden en was het Joshua Akerina die op goed aangeven een aardige kans kreeg maar hij schoot ver naast. Waterwijk, de ploeg van coach Patrick Bal kwam na zo’n kwartier beter in de wedstrijd met best wel wat mogelijkheden maar uiteindelijk viel de goal toch aan de andere kant. Uit een voorzet vanaf rechts schoot Sven van Rossum de 0-1 in de touwen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was best een aardig duel en kwamen de toeschouwers goed aan hun trekken. Waterwijk was in de 22e minuut dicht bij de gelijkmaker toen een slippertje bij Valleivogels achterin niet werd afgestraft. De gasten deden dat in de 33e minuut wel toen een mooie combinatie over rechts uitstekend werd afgerond door Wilbert Thomassen 0-2 . Vlak hierna had de stand nog hoger kunnen zijn ware het niet dat Waterwijk goalie Michael van Mouwerik twee prachtige reddingen verrichtte zodat Waterwijk de schade nog beperkt hield. Vlak voor de rust kreeg Waterwijk toch ook nog wel wat kansen maar meer dan een schotje van Rick Bor kwam de ploeg uit Almere niet.

Na de rust een ander Waterwijk binnen de lijnen dat het eerste kwartier de betere ploeg was maar uiteindelijk dit niet in doelpunten om kon zetten, de snelle Marvin Tjon Soei Sjoe soleerde wel een paar keer door de defensie van de gasten maar voerde vaak zijn acties te ver door zodat men bij Valleivogels zich op tijd kon herstellen. Ook een schot van Jelmer Bruijnes had niet de goede richting en kon de tegenstander weer het nivo van voor de rust oppakken. In de 75e minuut kwam Waterwijk achterin dan toch weer tekort en moest men uit een counter van Valleivogels de derde goal incasseren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toch lieten de Almeerders het hier niet bijzittenen kwamen goed terug maar ook invaller Thom van Ewijk kon bij een kans niet tot scoren komen. Valleivogels zette nog even aan en wist dan ook nog tweemaal tot scoren te komen middels 2x Van de Mark en nogmaals Van Rossum 0-5, en was Waterwijk duidelijk een geslagen ploeg. Beide ploegen kregen deze middag drie gele kaarten waar dit vaak niet nodig was. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal van scheidrechter Bos uit Hoofddorp,en was ook de laatste Almeerse club uit de beker gewipt.

Trainer Patrick Bal van Waterwijk: ”De tegenstander van vanmiddag was de betere ploeg en scoorde op de goede momenten, mijn ploeg heeft alles gedaan om het tij te keren maar het zat er deze middag niet in en moeten we het zien als een leerproces ”. Waterwijk was de laatste Almeerse ploeg die nog in de bekerstrijd zat.

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!