Weer ruime winst voor AGB

Vorige week kon de wedstrijd van AGB niet doorgaan omdat de voetbalbond had besloten dat de Amsterdamse vereniging geen wedstrijden mocht spelen. Hierdoor was de wedstrijd tegen Hoofddorp verplaatst naar volgende week zondag. In deze speelronde kwam Kolping Boys op bezoek. Voor AGB werd het een gemakkelijke overwinning.

Trainer Imdat Ilguy is de afgelopen weken bezig met het inpassen van de nieuwe spelers en ziet daarbij een stijgende lijn. “Ze passen er steeds meer in en we zijn op de goede weg.” In het duel tegen Kolping Boys waren enkele nieuwkomers ook trefzeker. Jordan de Jong werd diep gestuurd door aanvoerder Hursut Meric. Oog in oog met de keeper van Kolping Boys faalt De Jong niet: 1-0. Ilguy: “We begonnen verder erg goed, de ploeg combineerde goed. Echter na de 1-0 zag je het AGB van dit jaar. Doordat we goed speelden werden spelers te gemakzuchtig, waardoor de concentratie wegebde en spelers te veel gingen lopen.” Kolping Boys weet uit een voorzet naar de tweede paal de gelijkmaker tegen de touwen te werken: 1-1.

Meric werd in het strafschopgebied van de gastheren neergehaald en de arbiter wees naar de stip: penalty. Adil Amghar el Yettefti legde aan en zette AGB op een 2-1 voorsprong. In de eerste helft kreeg Kolping Boys ook nog enkele mogelijkheden, nadat AGB te te slordig stond. Daar tegenover stond dat de thuisploeg zelf ook een paar grote mogelijkheden kreeg.

“De tweede helft ging uit het boekje”, aldus oefenmeester Ilguy. “Het was eenrichtingsverkeer, Kolping Boys probeerde nog te forceren maar dat lukte ze niet.” Adil Amghar el Yettefti breidde de voorsprong uit naar 3-1, terwijl Mo Bekkach de 4-1 liet aantekenen.

Volgende week haalt AGB de wedstrijd tegen Hoofddorp in. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Archieffoto van Adil Amghar el Yettefti.