Home / Algemeen / Wegen Van Roon en Abcoude scheiden na dit seizoen

Wegen Van Roon en Abcoude scheiden na dit seizoen

FC Abcoude en Rini van Roon gaan na dit seizoen uit elkaar. De club kiest voor volgend jaar voor een ander gezicht voor de groep en daarmee komt er een eind aan de samenwerking tussen van Roon en Abcoude. Van Roon is aan het eind van het seizoen vijf en een half jaar verbonden aan Abcoude, maar daar zal het dus ook bij blijven.

“Verleden week ben ik zelf officieel op de hoogte gesteld door Abcoude en gisteravond is de selectie bij elkaar gekomen”, begint Van Roon. “Daar hebben het bestuur en ik de spelers ingelicht dat de club een andere weg inslaat en wij in goed overleg hebben besloten niet met elkaar door te gaan aan het einde van het seizoen.” Van Roon heeft met Abcoude nog gesproken over een andere invulling binnen de vereniging, maar dat zag de voormalig profvoetballer van onder andere Ajax en AZ niet zitten.

Onder Van Roon heeft de Abcoude een enorme opmars gemaakt in het amateurvoetbal en Van Roon kan dan ook tevreden terugkijken op een mooie periode bij de plaatselijke FC. Van Roon: “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Abcoude. Met de club zijn we gepromoveerd naar de Tweede klasse en in die competitie hebben we het elk jaar steeds beter gedaan. We zijn zelfs een jaar lang ongeslagen geweest en vorig seizoen hebben we 44 punten gehaald in de Tweede klasse; dat was de club nog nooit gelukt!”

IF
Rini van Roon en Abcoude gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar

Nadat Van Roon wist dat de samenwerking aan het eind van het seizoen zou eindigen, is hij niet meteen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Sterker nog, Van Roon lijkt er even tussenuit te knijpen. Van Roon: “Ik ben absoluut niet bezig met iets anders en ik zit er aan te denken om een jaartje helemaal niets te doen. Dan kan ik op zaterdag en op zondag lekker wedstrijdjes kijken of leuke dingen doen. Het zal wel even wennen zijn, want ik sta op en ga naar bed met voetbal.“

Voordat zijn tijd bij Abcoude erop zit, staat Abcoude nog voor de lastige taak om zich te handhaven in de zondag Tweede klasse B. Van Roon: “Dit seizoen is heel lastig gebleken. We hebben enorm veel last van blessures gehad, vaak moest ik maar liefst zes of zeven spelers missen. Daardoor val je terug op nieuwe spelers en dat gaat ten koste van de resultaten. De doelstelling is nu ook om er in te blijven en ik zou het heel vervelend vinden om mijn periode bij Abcoude negatief af te sluiten. Daarom ga ik er absoluut alles aan doen om degradatie te voorkomen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!