Winst voor Ouderkerk na roerige week

Eerder deze week nam Ouderkerk plotseling afscheid van trainer Guido Licastro, terwijl eerder nog zijn contract was verlengd. Aanvoerder Desley Douglas, die de juiste trainerspapieren heeft, neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar. Zijn plek in het elftal werd tegen APWC opgevuld door Pepijn de Koning, terwijl de aanvoerdersband naar Tim Baas ging.

De eerste speelhelft was een gelijk opgaande strijd, al wist Ouderkerk wel de betere kansen te creëren. Een aantal keren werd met vlot lopende aanvallen over de vleugels de tegenstander onder druk gezet en spits Daan van Unen opgezocht, maar die had tot tweemaal toe met een inzet achter het standbeen langs geen succes. De bal miste snelheid. Ook bij een voorzet van Mitchel Melissen in de 21e minuut kwam Van Unen een teenlengte tekort om succes te hebben. Voor rust was ook APWC een paar keer dicht bij een goal, maar Dax de Wit hield zijn doel schoon. Bij rust stond het dus nog 0-0.

Vlak na rust haalde Quinten Drupsteen maar eens uit van afstand en dat betekende de 1-0. Daarna werd de voorsprong snel uitgebouwd. Wederom Drupsteen en Jerom Meester waren de doelpuntenmakers. APWC bleek niet bij machte het tij alsnog te keren. Daarmee was de eerste thuisoverwinning van 2022 een feit.

Volgende week gaat Ouderkerk naar Zwaluwen Utrecht 1911, dat op dit moment derde staat. Ouderkerk bezet nu de achtste plaats. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink