Winterkoning deel 15 : Knooppunt (zaalvoetbal)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 15: ‘T Knooppunt (eredivisie zaalvoetbal).

Terugblik
’T Knooppunt steekt er in de eredivisie met kop en schouders bovenuit. De Amsterdammers hebben een voorsprong van zeven punten op de concurrentie en zijn daarmee goed op weg voor een plek in de play-offs (beste vier). Vorig jaar werd in de halve finale verloren van landskampioen FC Eindhoven, nu is de ploeg erop gebrand om er zelf met de landstitel vandoor te gaan.

Slechts één wedstrijd werd dit seizoen verloren, maar dat was wel meteen een gevoelige: tegen stadsgenoot ASV Lebo. In de thuiswedstrijd werd ’t Knooppunt in de tweede helft afgetroefd door de huidige nummer twee van de ranglijst: 3-8. Het was slechts een incident.

knoopppunt

Trainer

Bij ’t Knooppunt vond halverwege de competitie een opvallende wisseling van de wacht plaats. Vlak voor de kerstdagen werd bekend dat de wegen van trainer Khalid Elbaz en de Amsterdammers zouden scheiden. Volgens een verklaring van de club vertrok de oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen, op eigen initiatief.

Als vervanger werd Carmelo Nieddu, trainer van FC Eindhoven, per direct aangetrokken. Onder leiding van de Belg zal ’t Knooppunt de lijn onder Elbaz door willen trekken richting de play-offs en de doelstelling om landskampioen te worden, zo te kunnen verwezenlijken.

Foto FC EIndhoven

Blikvanger

Jeroen de Groot was in de goed verlopen eerste seizoenshelft één van de uitblinkers bij ’t Knooppunt en hij kijkt tevreden terug. “Ik denk dat dit de meest succesvolle eerste seizoenshelft uit mijn carrière is,” zegt de international. “We mogen over de resultaten zeker niet klagen, die zijn uitstekend. Toch hebben we ook een aantal wedstrijden in de laatste secondes gewonnen. Het spel was in die wedstrijden niet altijd even goed.”

De Groot speelde zelf bijna alles en is content met zijn eigen prestaties. “Ik heb veel speelminuten gemaakt en ik denk dat ik van waarde ben geweest voor de ploeg. Het enige nadeel is dat ik ondertussen 32 jaar ben waardoor het lichaam toch anders reageert en ik vaker tegen kleine pijntjes aan loop.”

Jeroen de Groot

Verwachting 2016

Het is voor de nieuwe trainer Carmelo Nieddu taak om de uitstekende eerste seizoenshelft een goed vervolg te geven. ‘T Knooppunt strijdt nog voor twee prijzen en speelt begin februari ook nog voor de beker tegen stadsgenoot ASV Lebo. De Groot hoopt aan het einde van het seizoen de dubbel te pakken. “We zijn nog op twee fronten actief en ik hoop dat we beide prijzen pakken. We mogen zeker niet verslappen en moeten in de play-offs wel thuis geven.”

Volgens De Groot is er nog wel ruimte voor verbetering in het spel van zijn ploeg. “We zijn nog te vaak afhankelijk van onze individuele kwaliteiten. Natuurlijk is het goed dat je veel individuele kwaliteiten in je team heb, maar we hebben ook genoeg kwaliteiten om als team wedstrijden naar onze hand te zetten. Ik hoop dat we dat in de tweede seizoenshelft kunnen verbeteren. Dan zijn wij absoluut in staat om prijzen te pakken.”

Verslag: Joey Schoo

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)