Home / Algemeen / Winterkoning Deel 16: DRC (zondag 5D)

Winterkoning Deel 16: DRC (zondag 5D)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 16: DRC (zondag vijfde klasse D).

Terugblik:
Voor DRC zag de eerste seizoenshelft er ongeveer hetzelfde uit. De equipe van Ron Stoffels won bijna al haar wedstrijden en heeft na twaalf wedstrijden dan ook maar vijf verliespunten. De enige nederlaag leed DRC al in de tweede speelronde toen DRC de uitwedstrijd tegen Taba met 6-0 verloor. Vervolgens werden alle wedstrijden omgezet in winst en liep DRC alleen tegen WV-HEDW (1-1) nog averij op. Toch is een kampioenschap voor DRC nog allerminst zeker aangezien concurrent Taba slechts op een punt achterstand staat en ook GeuzenMiddenmeer de club uit Durgerdam nog in het vizier heeft.

Trainer:
Ron Stoffels stond de afgelopen seizoenen aan het roer bij DRC en is blij dat zijn team het dit jaar zo goed doet. “We hebben het afgelopen seizoen een verjonging doorgevoerd waardoor we nu een mooie mix hebben tussen ervaring en getalenteerde spelers waardoor het dit seizoen lekker loopt. Met name voorin hebben we veel kwaliteit.”

DRC Ron Stoffels
Aanvoerder Dennis Compier (l) en trainer Ron Stoffels

De formatie van Stoffels verloor in de eerste seizoenshelft alleen van Taba maar krijgt vlak na de winterstop meteen kans op eerherstel. “Taba heeft ook een goede ploeg en we hebben daar ook verdiend verloren. Maar we zijn nu al druk bezig met de hervatting van de competitie om te zorgen dat wij er volgende week ook echt staan. We krijgen nu meteen Taba op bezoek en we gaan het ze heel lastig maken want we willen we ons graag revancheren.”

Blikvanger:
Een van de ervaren krachten waar Stoffels het over heeft is Dennis Compier. De 34-jarige middenvelder is alweer bezig met zijn zevende seizoen bij de club. “Het gaat dit seizoen inderdaad goed bij ons en we hopen dat we aan het einde van de rit ook nog bovenaan staan.”

Dennis Kompier

“We winnen op dit moment veel wedstrijden maar je weet dat er veel lastige ploegen bij zitten. Maar we zijn ons er wel van bewust dat we in staat zijn om van iedereen in deze competitie te kunnen winnen.”

Verwachting:
Hoewel DRC de afgelopen seizoenen steeds in de top van het klassement meedraaide lukte het de Durgerdammers nog niet om promotie naar de vierde klasse af te dwingen maar de ploeg van Ron Stoffels hoopt dat doel dit seizoen eindelijk te behalen. “We zullen er dit seizoen vol voor moeten gaan maar ook Taba en Geuzen maken nog aanspraak op het kampioenschap. Het kan bij ons vriezen en dooien want we hebben maar een kleine selectie. Maar als iedereen fit blijft kunnen wij kampioen worden.”

Ook Compier denkt dat DRC goede papieren heeft om aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan de ranglijst te staan. “Als we van Taba winnen staan we vier punten los. Daarna moeten we uit tegen Buitenboys en krijgen we Geuzen op bezoek dus die eerste wedstrijden zullen zeer bepalend zijn. Maar we staan nu bovenaan dus hebben het zelf in de hand.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Send this to a friend