Home / Homepage / Wisseling bij Waterwijk

Wisseling bij Waterwijk

Amsterdammer Martin van Egmond zal aan het eind van het seizoen Waterwijk verruilen voor OSM´75 uit Maarsen. Van Egmond tekende deze week een contract voor één jaar. De trainer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Almere. Als opvolger heeft Waterwijk Gerard Staats aangesteld.

In zijn eerste seizoen wist Van Egmond met Waterwijk te promoveren via de nacompetitie naar de derde klasse. Na een achtste plaats vorig seizoen staat hij nu op een keurige vierde plaats. Koploper is 3D is momenteel OSM´75. De nieuwe werkgever van Van Egmond: “Het is een mooie club ik veel van verwacht. Ik zie voor de club een mooie toekomst weggelegd. Verder hebben ze een hele goede jeugdopleiding en een sterke groep A-junioren. Een aantal komt over na de senioren. Daar ben ik erg blij mee. Dat de club ieder jaar een groot internationaal jeugdtoernooi organiseert waar veel betaald voetbalclubs op af komen zegt natuurlijk ook wel iets”.

OSM’75 heeft inmiddels de eerste periode gewonnen en strijdt samen met SDO uit Bussum om het kampioenschap. Van Egmond: “Het zou mooi zijn als ik volgend jaar trainer kan zijn van een club in de tweede klasse. Dat zou een mooie uitdaging zijn”.

Als vervanger voor Van Egmond heeft Waterwijk Gerard Staats aangesteld. Staats is gene onbekende in Almere. Hij was van 2005 tot 2009 hoofdtrainer van hoofdklasser Omniworld (tegenwoordig Almere City). Tegen Almere Vandaag zegt hij: “ Toen Waterwijk aanklopte dacht ik eerst: Waterwijk, ene buurtclub die nooit echt hoog heeft gespeeld. Wel was er meteen een klik met de voorzitter Dirk Noteboom. Daarnaast spreken de plannen met erg aan. De club heeft ambitie. Andere clubs in Almere hadden dat in het verleden ook,maar die konden het niet waarmaken. Waterwijk heeft met een talentvolle jonge selectie de lijn omhoog ingezet. Deze club gaat oogsten en daar wil ik bij zijn”.

De 55-jarige Staats tekende net zoals Van Egmond een contract voor één jaar.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)